Interview met Tony van Gils van This is Escape in Breda

mei 27, 2018 | Interviews | Mike van Hoenselaar

Deze maand is This is Escape Breda onze Escaperoom van de Maand Mei. We spreken Tony van Gils, een van de eigenaren van deze mooie locatie over hoe zijn passie ontstaan is voor escape rooms en over de derde kamer die ze onlangs geopend hebben.  

Waarom ben je een escaperoom begonnen?

Sinds wij begonnen zijn met het spelen van escape rooms is de drang steeds groter geworden om zelf een escape room te bouwen. Nadat wij ongeveer 5 kamers hebben gespeeld, hebben wij de knoop doorgehakt om zelf een escaperoom te gaan bouwen. We willen een leuke en spannende ervaring creëren met de allerleukste puzzels die we zelf bedacht hebben voor onze escaperoom. Wij hebben allebei onze eigen expertises en zijn hierdoor een goed team geworden.

Hoe gaat het tot nu toe?

Wij zijn erg blij met onze kamers. Wij doen erg ons best een leuke beleving neer te zetten en zien dit terug in de leuke recensies. Wij hebben de afgelopen jaren ook erg veel geleerd en kennis opgedaan, wat weer terug te zien is in onze nieuwe kamer.

Kun je een aantal leuke en minder leuke momenten benoemen die je hebt meegemaakt?

We hebben veel grappig momenten gehad. We maken zo ontzettend veel mee. Wat ons vooral bijgebleven is, dat is een dame die voor de grap haar borsten liet zien aan de rest van de groep, en vergeten was dat wij via camera’s mee kijken.
Een minder moment wat we hebben gehad dat was een dubbele groep. Er stonden 2 groepen voor de deur die zeiden voor dezelfde kamer te hebben gereserveerd, wat bij ons een technische fout bleek te zijn.

Wat is de toekomst van je escaperoom? komen er meer kamers bij?

Wij vinden het erg leuk hoe klanten op onze kamers reageren. Hier worden wij zelf enthousiast van wat ons weer triggert om nieuwe ideeën uit te werken. Wij zijn daarom ook van plan om op korte termijn nog verder uit te breiden.

Is de kamer al aangepast na opening en op welke manier?

Wij hebben onze kamers al erg vaak aangepast na opening van de kamers. van kleine details, tot hele puzzels. We hebben zelf na 1 jaar nog een kleine fout ontdekt in 1 van de details, wat klanten nog nooit opgevallen is. Wij zijn van mening dat een kamer nooit af is. Er zijn altijd wel dingen die nog anders kunnen.

Zijn er tijdens de escaperoom van de maand leuke acties?

Zeker weten, Wij hebben zojuist onze nieuwe kamer geopend! Verder gaan wij halverwege de maand mei over naar onze nieuwe ontvangstruimte, en gaan we de huidige kamers ombouwen qua techniek achter de schermen. Het pand biedt op dit moment nog veel meer mogelijkheden voor nieuwe kamers.

Meer informatie over This is Escape Breda.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest