Jeugdcentrale Renkum haalt genoeg geld op met tijdelijke escape room voor kamp Italië

juli 13, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

van 30 maart 2015 tot 05 juli 2015 kon iedereen gebruik maken van een tijdelijke escape room in Renkum. Deze escape room was gebouwd door de Gereformeerde JeugdCentrale in Renkum. Ze wilde geld inzamelen om hun jaarlijkse zomerkamp te kunnen betalen. Dit keer wilde ze naar Italië gaan. Pip de Zwart (33) en Jaap Aardema (18) hebben samen het voortouw genomen om een echte escape room hiervoor te bouwen. De escape room Ontsnap de Kerker zat in de kelder van de kerk in Renkum en was intens, surrealistisch, onvoorspelbaar en soms eventjes bizar. Aldus de makers. De campagne was een groot succes! Er is genoeg geld opgehaald om het zomerkamp te kunnen bekostigen.

“Wij hebben het een tijdje geleden ook gedaan in Rotterdam en later ook in Bunschoten. Die beleving was zo gaaf dat we hier ook een eigen ruimte wilden creeren”, legt Pip de Zwart uit op de vraag hoe ze op het idee zijn gekomen om een escape room te bouwen om geld in te zamelen.

De vrijdagavondclub telt op dit moment zo’n dertig leden in de leeftijd van 14 – 21 jaar. Nu is de escape room inmiddels gesloten omdat er meer dan voldoende geld is opgehaald. De heren en dames kunnen uitkijken naar een mooi zomerkamp in Italië. Wij zijn er trots op het initatief en het resultaat! Hopelijk gaan de heren iets doen met de kennis die ze in die 4 maanden hebben opgedaan!

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest