Johan Post, eigenaar The Great Escape over nieuwe escape room in Zwolle

augustus 2, 2015 | Interviews | Mike van Hoenselaar

14 augustus wordt de nieuwe escape room geopend. Deze nieuwe escape room, The Prison Cell, is de tweede escape room van The Great Escape en zal ook in Zwolle te bezoeken zijn. We hebben Johan Post, een van de eigenaren van The Great Escape, enkele vragen gesteld over deze nieuwe escape room en de gedachte achter het concept The Great Escape.

Hoe heb je van het begrip escape rooms gehoord?

“In januari 2014 waren Laurens van Laar, een goede vriend(inmiddels compagnon) en ik met onze vriendinnen in Budapest. Na hier een escape room te hebben gespeeld, zeiden we tegen mekaar; wat ontzettend gaaf, dit gaan wij naar Nederland halen. (niet wetende dat Bunschoten ons al voor was)”

Waarom ben je een escape room begonnen?

“De energie welke we kregen nadat we een escape room in Budapest hadden gespeeld. Zo iets vets en unieks hadden we nog nooit beleeft.”

Wat maakt jullie escape room anders of speciaal tov andere escape rooms?

“Onze eerste escape room, The Mailroom is uniek door de entree. Hij zit gelegen in de kelder van het oude postsorteercentrum van Zwolle.Het mysterie begint al zodra het team aanbelt. Gedreven door nieuwgierigheid zal de groep de escape room betreden, niet wetenden wat hun hier staat te wachten. Wanneer je het minst verwacht, valt de zware stalen deur in het slot. Opeens dringt het tot de deelnemeres door, het is al begonnen!

In de vele reviews is ook terug te lezen dat de ontvangst door veel deelnemers als extra spannend en mysterieus wordt ervaren.”

Gaat er nog iets veranderen aan de escape room? Hoe ziet jullie escape room toekomst er uit denk je?

“We hebben ons eerst gestort op het ontwikkelen van een nieuwe escape room. Hierna gaan we onze eerste escape room een “upgrade” geven. We merken dat sinds we begonnen zijn er zoveel escape rooms bij gekomen zijn dat je moet blijven vernieuwen om uniek te blijven. De eerste deelnemers waren vol verbazing dat er bijvoorbeeld verborgen ruimtes waren, nu het concept meer bekend is, is dit nauwelijks nog een verrassing te noemen. Maar ook zijn er door de enthousiaste deelnemers nogal wat items gesneuveld. Sommige puzzels zijn daarom niet meer zo mooi/goed als hoe we ze in het begin hebben gemaakt. De upgrade zal dus niet zijn om deelnemers de kamer een tweede keer te laten beleven, maar zal gericht zijn om dezelfde hoge standaard te blijven handhaven als toen we begonnen waren.”

Zijn er nog dingen die je graag zou willen vertellen over The Great Escape?

“We hebben inmiddels een tweede escape room gebouwd welke alle verwachting moet overtreffen. Ontvangst door een echte cipier welke de deelnemers boeit en opsluit. Ook de ontsnapping zal vol adrenaline zitten en is niet te vergelijken met The Mailroom. Deze is vanaf 14 augustus 2015 te spelen en zal een gevangenis thema krijgen.”

Wat wilde je per se andere doen bij deze escape room

“We willen de deelnemers verrassen, deelnemers welke al bij ons zijn geweest moeten een compleet nieuwe ervaring krijgen. Van geen ontvangst, naar ontvangst door een cipier welke de deelnemers in de boeien slaat. Meer puzzels welke door samenwerken voltooid dienen te worden. Nog meer een verhaallijn naar voren laten komen. Puzzels afstemmen op het thema gevangenis. En misschien nog wel het belangrijkste, een echte ontsnapping uit de gevangenis welke rechtstreeks uit de film komt!”

Wij kunnen niet wachten op de nieuwe escape room! Meer informatie over The Great Escape.
Dit is het eerste interview in een lange serie van interviews met eigenaren van escape rooms.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest