De Keuringsdienst van Kamers stagiair

mei 29, 2017 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Een tijdje geleden ging Jimmy met de Keuringsdienst van Kamers mee voor een marathon. We speelden op die dag vier escape rooms, namelijk De Kippenschuur in Woudenberg, Bloody Mary in Amersfoort, Runaway Train in Bussum & The Postoffice in Maarssen. Benieuwd hoe Jimmy het vond? Lees dan gauw verder!

 

Vier escaperooms op één dag, dat doe je wel even zonder problemen dacht ik! Het bleek nog best wel zwaar te zijn.

Met pas drie escaperooms op mijn naam (wel allemaal ontsnapt) had ik er alle vertrouwen in, en begon met volle moed samen met de 3 heren van De Keuringsdienst aan mijn avontuur. Ik voelde me een beetje een newbie toen ik de mannen hoorde praten over hoeveel kamers ze wel al niet gespeeld hadden…

De Kippenschuur

De ochtend begon vroeg met een paar koppen koffie, waarna we De Kippenschuur in gingen, enthousiast als ik was ging ik druk aan de slag.

Al snel bleek dat mijn analytisch vermogen goed van pas kwam en mijn technisch inzicht welkom was. Zonder iets te verklappen heb ik weer een nieuwe vaardigheid geleerd in deze kamer welke ik waarschijnlijk nog vaak krijg te horen van de heren. Het heeft iets met klussen te maken en omdat ik een technische studie doe had ik het blijkbaar moeten weten 😉 dat bleek nog lastig.

We waren ontsnapt het ijs was gebroken, al snel was ik gepromoveerd tot “stagiair” van het team.

Bloody Mary

Gebouwd in een klooster kwam je meteen in de stemming zodra je binnenliep, na een filmpje te hebben gekeken begonnen we aan de kamer. Een aantal enge elementen hebben me flink laten schrikken, maar dat stond het succes niet in de weg. Deze kamer heeft veel indruk op me gemaakt, ik ben zelf wel fan van interactieve elementen en die waren hier volop aanwezig. Ook het verhaal was meeslepend en het thema was goed aanwezig.

 

Runaway Train

Als onderzoeksteam gingen we dit mysterie oplossen, natuurlijk moest ik als kersverse stagiair alle rotklussen op me nemen 😉

De mannen van EscapeTales deden goed hun best om een persoonlijk avontuur te maken van de hele ervaring. Je voelt je echt onderdeel van een onderzoeksteam. Ook de manier van hints geven is erg slim aangepakt. Verder vond ik de verrassing achteraf heel erg tof. Een echte aanrader deze escaperoom!

The Postoffice

De dag werd afgesloten met een van de moeilijkste escaperooms van Nederland blijkbaar, ik werd van te voren gewaarschuwd dat deze waarschijnlijk erg pittig zou worden.

Nou dat was inderdaad waar, we hebben flink door moeten werken en taken verdeeld. Uiteindelijk wisten we ook hier te ontsnappen. Na even nagepraat te hebben met een fles bubbels was ik helemaal gesloopt, een hele dag op pad en escaperooms doen blijkt nog best zwaar. Respect voor de heren die dit erg vaak doen.

Ik vond het een leuke ervaring om samen met De Keuringsdienst op pad te mogen en heb me erg goed vermaakt, met 4/4 ontsnapt denk ik wel dat ik me heb bewezen als escape artiest. Misschien als ik ooit nog een keer mee kan kom in van de titel stagiaire af…

Wil jij ook een keertje mee met de Keuringsdienst van Kamers? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten en wie weet spelen we binnenkort samen met jou een escape room!

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest