Keuringsdienst van Kamers Escape Live in Birmingham

april 29, 2018 | Reviews | Mike van Hoenselaar

In maart gingen wij (Elvira en Miranda van de Keuringsdienst van Kamers) een paar dagen naar Birmingham. Naast fanatieke escapers zijn we fervente badmintonners. Elk jaar vindt hier de All England plaats. Dit is zeg maar het Wimbledon van het badminton. Nadat we twee dagen badminton gekeken hebben, hadden we de laatste dag nog tijd over om Birmingham te verkennen. Een weekje voordat we naar Engeland gaan, bedachten we dat het ook wel leuk is om onze andere hobby, escapen, ook daar te beoefenen.

Op internet gingen we op zoek naar de mogelijkheden. In het centrum zijn 3 escape locaties waarvan twee goed aangeschreven staan: Clue HQ & Escape Live. Beide hebben ze meerdere kamers, maar ze waren allemaal volgeboekt. Behalve eentje: The Timemachine bij Escape Live. Dit is wel de op één na beste escape room locatie van Engeland, dus onze verwachtingen waren hoog. Anders dan de meeste escape rooms in Nederland betaalden we hier voor twee personen aanzienlijk minder dan met een grotere groep. Voor 44 pond (ongeveer 50 euro) boekten we de kamer die we wel direct op internet moesten afrekenen.

Escape Live in Birmingham


Escape Live ligt een stukje buiten het centrum in het Jewelry Quarter. Op dit moment hebben ze drie kamers, maar de planning is dat er de komende tijd nog drie bij komen. De ontvangstruimte is klein en het wordt ons duidelijk waarom in de mail wordt aangegeven om niet te vroeg te komen. Je kunt erg makkelijk de vorige groepen tegen komen. Er is dan ook geen gelegenheid om na te praten of iets te drinken.

We worden uiterst vriendelijk ontvangen door Katie, onze Timelord. Ook hier volgt de standaard uitleg en het verbaast ons steeds weer wat andere locaties gerealiseerd hebben in een escape room. Het verhaal is dat Jamie (een collega van Katie die vanavond nog moet werken) een tijdreismachine heeft uitgevonden en nu ergens in een andere tijd vast zit. Onze taak is hem achterna te reizen en hem te vinden.

Na de uitleg van Katie worden we de kamer binnen gelaten en krijgen we uitleg over een device dat we de hele reis moeten meenemen van de ene ruimte naar de andere. Hierop komt de resterende tijd te staan, de eventuele hints en moeten we een nieuwe datum intoetsen als we naar een andere tijd willen reizen. Het introductiefilmpje met Jamie wordt gestart waarna we naar de eerste tijd reizen: 1995. Dit staat nog vers in ons geheugen en de kennis van de Spice Girls en het spelen van videogames komen hierin van pas.

Verder zullen we niets verklappen van deze en de volgende ruimtes, maar ze passen allemaal perfect in het thema. We hebben met Katie afgesproken dat we zelf om een hint kunnen vragen tenzij ze ziet dat we te ver achter lopen i.v.m. de nog beschikbare tijd. De hints komen in een cryptische vorm waardoor we nog echt wel verder moeten puzzelen i.p.v. direct het juiste antwoord te geven. Dat zijn toch de beste hints. We hebben een aantal hints nodig om te kunnen ontsnappen met nog vier minuten op de klok.

Positieve punten zijn het puzzelwerk, het thema en aankleding van de kamers. Minder goed vonden we de ontsnapping. We moesten Jamie vinden en dat is uiteindelijk niet de manier van ontsnappen. Hier had meer mee gedaan kunnen worden. In totaliteit hebben we een prima ervaring gehad en raden we deze kamer aan iedereen aan. The Timemachine is te spelen met 2-5 spelers vanaf 8 jaar. De kamers van Timemachine zijn wel aan de kleine kant om dit met 5 volwassenen te spelen, maar een gezin met kinderen kan zeker uit de voeten. De andere kamers zijn enger en hierbij ligt de leeftijdsgrens hoger. Met twee ervaren escapers was deze kamer goed te doen maar ook een gezin met kinderen zou zich hier vermaken. Wij komen zeker volgend jaar terug om een andere kamer te spelen!

 

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest