Kijkje achter de schermen bij een escape room

augustus 12, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

We hadden het eerder al over dat ABC 10 News een reportage had gemaakt bij een escape room in San Diego. House of Hints heeft daar 3 escape rooms waarvan er 1 uit 2 kamers bestaat die identiek zijn. Op deze manier kunnen teams tegen elkaar een wedstrijd doen wie het snelst de kamer uit kan komen. We kwamen nu een video tegen van House Of Hints waarin ze ABC 10 een kijkje achter de schermen geven bij hun escape room. Een kijkje in de controlekamer van de escape room.

Een escape room is namelijk niet alleen maar een kamer waar je in wordt gestopt en waar je uit moet komen. De organisatie van zoiets vergt veel meer. Een escape room heeft namelijk camera’s (en vaak ook microfoons). Dit is om je te kunnen helpen met hints mocht je niet verder komen. Daarnaast moet een escape room ook elke keer als deze gespeeld is gereset worden. Dus alles moet weer precies op dezelfde plek teruggelegd worden zodat de volgende groep weer kan spelen. In de video is op een leuke manier te zien hoe zo’n systeem werkt. Dit is nog wel vrij basis, wij zijn al in escape rooms geweest waar de systemen veel geavanceerder zijn en er hele schakelborden zijn om speciale acties te triggeren in de kamers.

Ken jij escape rooms die een hele mooie controlekamer hebben?

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest