Keuringsdienst van Kamers

Maak kennis met de Keuringsdienst van Kamers

Escape Rooms Nederland staat uiteraard al een tijdje bekend als dé verzamel- en reviewplatform voor escape rooms. Achter de schermen zijn we altijd druk bezig om de kwaliteit van escape rooms nog verder te verbeteren. We zijn daarom erg trots dat we sinds begin 2017 een officieel Escape Rooms Nederland test en review team, de Keuringsdienst van Kamers, hebben die daar hard aan meewerkt. We vertellen je er graag meer over op deze pagina. Maak kennis met het team van Keuringsdienst van Kamers en bekijk de reviews die het team heeft geschreven. Je kunt ook direct contact opnemen met het team. Wil je zelf onderdeel worden van de Keuringsdienst van Kamers? Solliciteer dan voor een felbegeerde plek.

Escapers zien door de bomen het bos niet meer

Ze springen als paddestoelen uit de grond, inmiddels telt Nederland meer dan 400 locaties en naderen we de 700 kamers in Nederland. We merken door de reacties en mails die we krijgen dat Escapers vaak door de bomen het bos niet meer zien; welke kamers zijn goed, en welke zijn minder goed? En: waar blinkt een bepaalde kamer precies in uit?

Reviews zijn erg belangrijk als graadmeter om een escape room te boeken. Helaas merken we dat niet alle reviews even waardevol zijn voor andere Escapers, omdat deze bijvoorbeeld geschreven zijn door mensen die voor de eerste keer een escape room gespeeld hebben. Hoewel Escape Rooms Nederland er alles aan doet om de betrouwbaarheid van een review te waarborgen, komt het zo nu en dan wel eens voor dat een review niet van een daadwerkelijke speler afkomstig is. Het risico bestaat dus dat Escapers een kamer boeken die niet goed past bij wat ze zoeken, waardoor de kamer dus kan tegenvallen. Hier helpt de Keuringsdienst van Kamers bij.

Een negatieve escape room ervaring kan er dan al snel voor zorgen dat de hobby wegebt. Want, waarom zou iemand een volgende keer +/- €100,- betalen voor een slechte ervaring? Wij willen beetje bij beetje de betere escape rooms naar voren halen, omdat hier de ervaring en kwaliteit is zoals een escape room hoort te zijn.

De taak van Keuringsdienst van Kamers

De Keuringsdienst van Kamers is escape rooms door het hele land aan het spelen en schrijft hierover een uitgebreide, diepgaande en objectieve review. Uit de Pilotfase waarin er 15 kamers gespeeld zijn is gebleken dat we géén rapportcijfer moeten hangen aan een kamer. We zullen een kamer dus géén 6,2 of 9,8 geven, er is een hoge mate van interpretatie waardoor we niet het gewenste effect bereiken om de waarde van een escape room te laten zien.

We zijn erachter gekomen dat we de review op een dusdanige manier moeten schrijven, dat Escapers zelf kunnen bepalen of een kamer wel of niet voor hen geschikt is. Uiteraard zónder te verklappen wat er in een kamer gebeurt, of hoe deze eruit ziet.

Om te bepalen voor wie een kamer geschikt is, hebben we een aantal doelgroepen opgesteld, en onder iedere review vertellen we of we de kamer voor deze doelgroep zullen aanraden of niet. Is een kamer een echte familiekamer? Is deze kamer ideaal voor bijvoorbeeld jou en je voetbalteam? Of: is dit een kamer voor fanatieke escape room fanaten? We begrijpen dat veel zaken erg relatief zijn en daarom hebben we een Manifest waarin we aangeven op welke manier we naar bepaalde zaken kijken.

De Keuringsdienst van Kamers is een wisselwerking tussen jullie als escape room en wij als reviewteam. Wij verzoeken jullie te investeren in tijd en het kosteloos beschikaar stellen van de escape room tijdens ons bezoek, en wij investeren in een enthousiasmerende en uitgebreide review én een Keuringsrapport waarin we dieper ingaan op alles binnen én buiten de escape room en dat als inspiratiebron dient voor jullie als eigenaars.

Wat staat er te gebeuren?

We willen zoveel mogelijk escape rooms waar eigenaren met bloed, zweet en tranen aan gewerkt hebben voorzien van een enthousiasmerende review zodat er alleen maar tevreden mensen de kamer uit zullen lopen. De Keuringsdienst van Kamers is er niet om kamers af te kraken en negatieve punten te benoemen in een kamer, maar is er zodat zoveel mogelijk Escapers een toffe tijd hebben in jouw kamer(s).

We worden dan ook graag uitgenodigd door jou als eigenaar om je kamer(s) te komen spelen en worden graag behandeld zoals ieder ander team, zodat we precies meemaken wat een regulier team ervaart op jouw locatie. Na het spelen gaan we aan de slag met de review, die we je ook zullen opsturen. Vervolgens komt deze op de Escape Rooms Nederland website boven alle andere reviews op de locatie-pagina te staan.

Samen de handen ineen slaan

Maar, het zou mooi zijn als de samenwerking niet bij de review eindigd. De Keuringsdienst van Kamers heeft veel ervaring opgedaan tijdens het spelen van escape rooms, en verschillende type kamers op verzoek geanalyseerd en verbeterd. Daarnaast zijn we alledrie enorm gepassioneerde Storytellers. Zo hebben we in het verleden al verhalen verteld door middel van diverse on- en offline toepassingen. Denk hierbij aan video-inzet, het ontwikkelen van websites en het creëren van belevingen door het uitwerken van crossmediale concepten.

Deze kennis zetten wij graag in om samen met jou, je escape room(s) naar een hoger niveau te tillen; het blijft uiteraard altijd jouw ‘kindje’. We zullen dan ook niet met een belerend vingertje gaan wijzen wat allemaal anders moet, want we geloven in de kracht van samen: door onze krachten (en passie!) te bundelen, zijn we ervan overtuigd dat we mooie resultaten op kunnen leveren. Zo zijn we benieuwd of er een goede flow in de verhaallijn zit, of dat deze misschien net iets strakker kan. En: zijn de puzzels in thema en zouden ze in een ‘echte’ situatie ook kunnen voorkomen, of moeten ze enigszins aangepast worden? Maar ook: zijn bepaalde technische elementen anders aan te pakken, wat de beleving ten goede komt? Kortom: we werken samen om jouw kamer naar een volgend niveau te tillen.

Om je te overtuigen dat een eventuele vervolgsamenwerking vruchtbaar kan zijn, en om te laten zien dat we op één lijn zitten, sturen we na de review geheel vrijblijvend een Keuringsrapport op. Tastes like more? Laat het ons vooral weten; we gaan graag voor je aan de slag!

Benieuwd naar het werk van de Keuringsdienst van Kamers? Lees de escape room reviews van de Keuringsdienst van Kamers. Ze verschijnen ook bovenaan de pagina van een escape room als de Keuringsdienst van Kamers die escape room gespeeld heeft. Wil je zelf bij de Keuringsdienst van. Kamers, dat kan, solliciteer dan voor een plek!

Pin It on Pinterest