Laat je opsluiten in deze escaperoom, niet groter dan een doodskist

februari 28, 2024 | Interviews | Karin Goumans

Je doet je ogen open, alles is donker, je hebt moeite met ademhalen, je kunt nauwelijks bewegen. Je bent opgesloten in een kist! Deze beleving is een recreatie van hoe jouw begrafenis zal zijn, het enige verschil is dat je leeft.

Escaperooms zijn al zeker 10 jaar erg populair. Tegenwoordig worden ze steeds origineler en uitdagender. In Barcelona kunnen liefhebbers van spanning en sensatie nu zelfs de kleinste escaperoom ooit ervaren – een ruimte die niets meer is dan een doodskist.

Catalepsia

De angst om levend begraven te worden is eeuwenoud en kwam vroeger zelfs wel eens voor. Nu kun je deze angst ervaren bij een Spaanse escaperoom genaamd “Catalepsia.” De bedenkers en makers noemen het de ‘kleinste en meest extreme’ escaperoom die er bestaat. Ze waarschuwen dan ook dat het niet geschikt is voor mensen die last hebben van claustrofobie.

BESTANDSFOTO: Gamer Carlos Granedo probeert een doolhof op te lossen terwijl hij deelneemt aan de extreme escaperoom genaamd Catalepsia, die plaatsvindt in doodskisten die een begrafenis simuleren. Je moet proberen te ontsnappen door het oplossen van puzzels, in Barcelona, ​​Spanje, 18 januari , 2024. REUTERS/Albert Gea/Filr Foto

Laat je vrijwillig opsluiten in een doodskist

Deze extreme beleving duurt maar liefst 30 minuten en is ontworpen voor twee personen. Je ligt beide in een eigen kist. Communiceren kun je doen via luidsprekers. Veiligheid staat voorop en daarom wordt je via camera’s nauwlettend in de gaten gehouden door de bedenker, Aurora Alvarino.
Met deze escaperoom wil ze een ervaring simuleren die we uiteindelijk allemaal zullen meemaken: onze eigen uitvaart.

Maak het als je eigen persoonlijke uitvaart

Deelnemers hebben de mogelijkheid om hun ‘uitvaart’ van tevoren persoonlijk te maken. Van het kiezen van de kist, het ontwerpen van de rouwkaart, tot aan het beslissen of ze gecremeerd willen worden. Op TripAdvisor zijn sommige mensen erg enthousiast, terwijl anderen weer kritisch zijn. Desondanks lijken veel mensen aangetrokken te worden tot deze ervaring.

De escaperoom is ontwikkeld door Horror Box uit Barcelona. Ben je nu helemaal enthousiast geworden door dit artikel, en ben je niet bang aangelegd? Boek dan nu je tripje naar Barcelona. Houd er rekening mee dat het alleen beschikbaar is in het Spaans.

Bronnen: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/33661296-911f-4eec-b717-a41aa4a89576/wie-durft-bij-deze-spaanse-escaperoom-moet
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1454756882/zin-in-een-extreme-escape-room-deze-is-niet-groter-dan-een-doodskist

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest