Landelijke speurtocht van maker Puzzelpost (+win prijzen!)

april 28, 2017 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

“In een kluisje ergens in Nederland wacht een mooi, merkwaardig voorwerp op de fanatiekste puzzelaar…”

Met deze woorden is deze week een mysterieus puzzelspoor uitgezet. De eerste kruimels zijn een paar foto’s op Instagram – aanvankelijk geen touw aan vast te knopen, maar in de comments begint de community al verbanden met elkaar te delen. Of je nou van puzzelen houdt, van escaperooms spelen of veel bordspellen doet. Dit is serieus iets heel erg tofs om aan mee te doen. Het mooie is, er zijn zelfs prijzen te winnen.

Landelijke puzzelspeurtocht

Mensen bij elkaar brengen. Dat is precies de bedoeling van de organisator. De puzzels zijn zo ontworpen dat (bijna) niemand ze alleen kan oplossen. Uiteindelijk kan maar één iemand met de prijs naar huis, maar daar gaat het de meeste spelers niet om. Hoewel, sommigen zijn op hun vrije Koningsdag al door het hele land gereisd omdat ze dachten dat ze iets hadden ontdekt. Er zijn inmiddels 18 foto’s gedeeld op Instagram. Hierop zie je cijfercodes en speelkaartcodes, maar ook andere hints zijn er te vinden. Wat betekenen de foto’s?

De organisator, Ruud Kool, verzekert ons ervan dat de prijs nog niet gevonden is – de meeste aanwijzingen moeten nog komen. De treasure hunt is ter promotie van de crowdfunding/voorverkoop van Puzzelpost, die over een ruim week begint.

Puzzelpost, escaperoom aan je keuketafel

Puzzelpost is een ‘escape room aan je keukentafel’. Puzzelpost is een tastbaar mysterie op je deurmat. Een postpakket met raadselachtige inhoud: het dossier van een oude vermissingszaak. Een detectiveverhaal dat je zelf oplost, met prachtig vormgegeven materiaal. Binnenkort kun je hier op Escape Rooms Nederland meer lezen over wat het is. Escape Rooms Nederland is een van de eerste 100 die Puzzelpost heeft gespeeld. We kunnen het nu al aanraden en Ruud heeft inmiddels al velen aanpassingen gedaan waarmee het alleen maar mooier is geworden. Een hele aparte beleving met erg hoge kwaliteit en beleving.

Ruud Kool zal ook op Up The Game spreken om te vertellen wat er bij komt kijken om een puzzelbeleving bij iedereen thuis mogelijk te maken. Dat beloofd ook een erg leuk en vooral inspirerend verhaal te worden. Hij zal de presentatie 2 keer houden die dag. Wij raden aan om naar de tweede sessie te gaan, dan kan je de eerste sessie luisteren naar hoe het verhaal van mij over Escape Room Marketing ;-).

Maar nu eerst: op onderzoek uit!

Deel je je bevindingen hier zodat we met zijn allen het verhaal op kunnen lossen?

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest