Help LEGO escaperoom set Carter’s Secret tot leven komen

mei 19, 2020 | Nieuws | Karin Goumans

Je eigen LEGO escaperoom set. Dat klinkt goed in de oren toch? Carter’s Escape is een LEGO IDEAS-project en moet 10.000 stemmen krijgen om geproduceerd te worden. Met onze steun kan dit project op de markt komen als een echte escaperoom LEGO set. Dirk van Haesbroeck, eigenaar van Brick Projects heeft een ontwerp gemaakt met 6 kamers waarbij je door middel van puzzels het gevoel krijgt een echte escaperoom te spelen. Stem mee!

LEGO escaperoom set Carter’s Secret

Dit LEGO-project werkt als een echte escaperoom: je hebt 60 minuten om door de kamers te komen. Het doel is om toegang te krijgen tot het planetarium en Newt Carter te bevrijden die binnen in het planetarium vastzit. Dit spel bestaat uit 6 kamers en zijn allemaal afneembaar. Om de deuren te openen, moet je een aantal verborgen voorwerpen vinden of een puzzel oplossen.

Waarom Carter’s Secret

Dirk voelt een enorme passie voor het maken van puzzels en hij vond het altijd erg leuk om puzzeljachten en mini escapegames te creëren. Het combineren van deze twee grote passies heeft geresulteerd in dit bijzondere project. Dit project bestaat uit 2919 onderdelen en bevat drie Minifigures; Oria, Toms & Carter.

Op de vraag of hij zelf een real life escaperoom heeft gespeeld antwoordde hij:

“Ik heb niet veel escaperoom spellen gespeeld, dus ik kan niet echt beoordelen of het een van de beste is, maar ik vond die in Velizy (Frankrijk) echt geweldig bij Glorious Escape Game die plaatsvindt in Egypte: Anubis Atone. Het was een van de eerste escape games die ik speelde en ik hield meteen van de algemene sfeer in de kamers. Wat ik zo leuk vind in escape games zijn vooral de sets, nog meer dan de puzzels zelf.”

De LEGO escaperoom set oplossen als jij de bouwer bent

Brick Projects heeft hier goed over nagedacht. Het is natuurlijk niet leuk als jij als bouwer van de LEGO escaperoom het spel niet meer kunt spelen. Je weet teveel af van de geheime verborgen objecten en de mechanismen in het spel. Er zijn twee mogelijke oplossingen hiervoor:

Optie 1: Er zijn 6 afneembare delen in deze Carter’s Secret LEGO set. Hij stelt voor dat verschillende spelers afzonderlijke delen van het huis gaan bouwen. Wanneer een kamer wordt gespeeld, is de speler die dit deel van het huis heeft gebouwd tijdelijk de gamemaster voor de andere spelers (zoals in een echte escaperoom).

Optie 2: als de bouwer van 3-in-1 LEGO-sets (officieel LEGO-thema waarbij je 3 verschillende modellen met één set kunt bouwen met dezelfde stenen), kan er een mogelijkheid zijn om verschillende huizen en verschillende modellen te maken met 1 set stenen! Met 1 set kun je tot 3 verschillende escaperooms spelen met verschillende aanwijzingen en met een verschillende moeilijkheidsgraad. Dirk is nog niet begonnen met het ontwerpen van deze 3-in-1 sets maar hij heeft hier al talloze ideeën over.

Brick Projects, maker en bedenker van Carter’s Secret

Brick Projects is de maker en bedenker van dit spel is ook wel bekend van het project The Ratatouille Keuken. Hij wilde heel graag één van zijn favoriete films vertalen in LEGO vorm. Uiteindelijk is het een deel van de keuken geworden waar de film zich afspeelt. In totaal bestaat deze creatie uit 2853 onderdelen en bevat vier minifigures in de vorm van Linguini Alfredo, Colette Tatou, Skinner, Anton Ego en een microfiguur van Rémy! Na het succes van dit project is met volle enthousiasme begonnen aan Carter’s Secret.

Waar kun je als escaperoomfan jouw stem uitbrengen om dit project te steunen?

Via LEGO IDEAS kun je dit project steunen. LEGO IDEAS lijkt op Kickstarter, maar het belangrijkste verschil is dat het hier helemaal gratis is! Als eenmaal de 10.000 bereikt is, zal de LEGO Groep beoordelen of het project verkoopbaar is of niet. Inmiddels hebben er al meer dan 2000 fans op gestemd.

“De kracht van de escaperoom community geeft vertrouwen. We kunnen dit tot leven brengen!” Aldus Brick Projects

Mocht je enthousiast zijn geworden breng dan zeker jouw stem uit. Hiermee maakt het kans om als echte LEGO set uitgebracht te worden. Je kunt je stem uitbrengen op deze pagina. Hoe bijzonder is het als dit op de markt komt! Ons lijkt het echt super gaaf!

Bron: Room Escape Artists

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest