Live video Escaperoom The Crazy Doctor van Amaze Escape Events

juni 4, 2020 | Nieuws | Karin Goumans

Amaze Escape Events Den Haag heeft inmiddels 2 kamers die je als live video escaperoom kunt spelen. The Crazy Doctor en The KGB. Twee kamers die je normaal, buiten tijden van corona, in hun escaperoom in Den Haag kunt beleven. Maar ook Adam, eigenaar van deze locatie, heeft het zwaar in deze tijd. Als ondernemer moet je creatief zijn en doorgaan. Dit heeft Adam goed en snel opgepakt en heeft nu twee kamers klaar die op afstand gespeeld kunnen worden. Escape Rooms Nederland heeft een van deze escaperooms mogen testen.

We spreken Adam over zijn live video escaperooms en over hoe het met hem gaat.

Waarom hebben jullie gekozen voor een live video escaperoom?

“We hebben verschillende opties overwogen maar hebben uiteindelijk de live video escape room gekozen omdat deze ervaring het dichtste bij een echte escape room ervaring komt. Er zitten goede acteurs in ons team waaronder een professionele cabaretière die je door de kamer begeleid en je meeneemt in het verhaal. Dit was ook een goede reden om live video escape rooms te kiezen want we kunnen ons personeel nog steeds werkuren bieden.”

Hoe gaat het met jullie in deze periode van de coronacrisis?

“Eerlijk gezegd, het is ontzettend zwaar. We werken heel hard aan nieuwe ideeën, maar afspraken maken over de huur en andere vaste kosten is erg lastig. We doen er alles aan om uit deze crisis te komen, maar het is verschrikkelijk om sommige nieuwe projecten in het water te zien vallen.”

Heb je veel moeten aanpassen aan de kamers om deze geschikt te maken voor een live video beleving?

“Ja, we hebben zeker wat moeten aanpassen om de spellen online ook speelbaar te maken. Dit was een erg leuke uitdaging. Via een speciaal ontwikkelde Webapp kan de acteur tijdens het spel informatie sturen zodat de puzzels kunnen worden opgelost. Door dit toe te voegen kunnen we als we in real life weer open gaan, beide opties blijven aanbieden. We vinden het namelijk erg leuk om teams vanuit het buitenland op deze manier te ontvangen. We hebben al meerdere teams vanuit Amerika, Engeland en België ontvangen.”

Wat vind jij belangrijk voor spelers tijdens het spelen van een live video escaperoom?

“Een goede verbinding en beeldkwaliteit is erg belangrijk om het spel te kunnen spelen. Daarnaast kan een goede acteur de beleving nog echter maken zodat de spelers, ook zonder aanwezig te zijn, helemaal in het verhaal getrokken worden.”

Onze ervaring met The Crazy Doctor

Wij hebben met een groepje van 4 personen The Crazy Doctor mogen spelen. Een thema waarbij de spanning op en neer gaat. Waarbij het griezelige ziekenhuis gevoel voor kippenvel zorgt. Aan ons de taak om uit te zoeken wat er waar is van de geruchten over experimenten op jonge meisjes. Het is onbekend of ze hebben kunnen ontsnappen uit zijn greep. Door middel van uitdagende puzzels worden stukje voor stukje in het verhaal van Dokter Condor gezogen.

Deze kamer leent zich heel erg voor dit concept. Een griezelig en mysterieus thema. Maar daar schuilt ook direct de grootste uitdaging. Bij een live video escaperoom zorgt de afstand ook dat de game master een veel prominentere rol heeft tijdens de beleving. Het is ook eerder acteren, dan game master zijn. Het thema van The Crazy Doctor verplicht een escaperoom dan ook om die spanning en sensatie die normaliter door geluid, reuk, techniek en effecten gedaan wordt, nu via die ene game master over te brengen.

De game master die wij hadden bij het spelen van deze live video escape room pakt onze instructies goed op en geeft hints op een manier waarop je het niet merkt. Ze stuurt je op een hele natuurlijke manier door de kamer. Voor ons mag de spanning en het thema nog meer overdreven worden. Zodat je de spanning thuis via een beeldscherm ook echt voelt. We willen natuurlijk haar bange reacties en haar spanning voelen via het beeldscherm. Dat maakt de beleving nog intenser.

Een mooie beleving en we zien dat er hard gewerkt is om deze live video escaperoom te realiseren. Amaze Escape heeft al aangegeven de nodige aanpassingen gedaan te hebben om de beleving nog intenser te maken. We kunnen niet wachten om de andere kamer ook te spelen.

Meer informatie over Amaze Escape Events in Den Haag.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest