LOCK’D Winterswijk Escaperoom van de maand September 2018

september 3, 2018 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Als we al van seizoenen kunnen spreken is september het begin van het nieuwe seizoen voor escaperooms. De bedrijfsuitjes worden weer gepland, de warmte die afkoelt zorgt weer voor escaperoomboekingen. Een mooie tijd weer aangebroken. Voor ons weer een tijd om een escaperoom in de spotlight te zetten. In de Achterhoek nog wel. Eerder was het Missionroom in Voorburg die we bespraken. Nu willen we graag deze maand onze nieuwe escaperoom van de maand aankondigen. De maand september is de maand van LOCK’d in Winterswijk.

Met een team van 3 eigenaren is deze locatie in Winterswijk met veel liefde gebouwd. Met 2 escaperooms op deze locatie en veel aandacht voor puzzels maakt dit voor een wat grotere groep een mooie dag. Je speelt met 12 in 2 groepen beide kamers en wisselt daarna. Op deze locatie zijn ook arrangementen mogelijk. De escaperoom zit in een pand waar meerdere ondernemers gehuisvest zijn. Voor de beleving maakt dit niet uit, eenmaal in de kamer voel je je in een andere wereld. 46 reviews op Escape Rooms Nederland en een 9.5 als score. De review van Dennis zou onze mening niet beter kunnen beschrijven.

Hele mooie ervaring. Zeer vriendelijk en behulpzaam personeel. The hangover is origineel met enkele pittige opdrachten maar dat houdt het spannend en uitdagend. Men heeft veel aandacht voor detail gebruikt tijdens de bouw van de verschillende kamers. Je kunt merken dat het personeel zelf liefhebbers van escape rooms zijn en dit ook weten over te brengen op hun eigen escaperoom en hun gasten. Ik vond het super goed.

Escaperoom LOCK’D in Winterswijk

Op de hoek van de straat zit een bedrijfspand in hartje Winterswijk waar 2 escaperooms gebouwd zijn. Parkeren kan gewoon in de straat. Dat is het voordeel escapen in de Achterhoek. Er is voldoende ruimte om na te praten en er is een kleine bar om wat na te drinken. Uitgebreid eten kan niet op deze locatie, maar er zijn genoeg plekken in de nabije omgeving.

Ons uitgangspunt bij de start van LOCK’D: een kamer bouwen die we zelf te gek zouden vinden, met een begrijpelijke verhaallijn, een realistische setting die uit het leven gegrepen is en een kamer die ruim is opgezet (huisvesting is in de Achterhoek namelijk nog betaalbaar, haha). Als je de Hangover hebt gespeeld, dan weet je dat ‘ruim opgezet’ aardig gelukt is ;-). Dezelfde uitgangspunten hebben we ook gehad bij de bouw van ‘The Sleepover’, waarmee we qua techniek en beleving de Escape ervaring naar een hoger plan hebben proberen te tillen.

Escape room The Hangover

De eerste kamer van LOCK’D. Eentje waarbij je wakker wordt in een heuse politiecel. Je hebt een gigantische kater en hebt geen idee wat er gebeurd is. Het enige dat je weet is dat er iemand dood is en dat jij hoofdverdachte bent in die zaak. Door uit de politiecel te ontsnappen ga je terug in de tijd en krijg je de kans om de waarheid te achterhalen en zo je eigen onschuld te bewijzen. Wie ben jij? En wie is er dood? Een spel waarbij niets is wat het lijkt.

Erg vermakelijke en creatieve puzzels waarbij goed zoeken de sleutel is. Unieke flow van de kamer en je leert op een leuke manier de waarheid achter de kamer. De kamer is niet eng om te spelen en is in theorie voor een heel groot deel rolstoelvriendelijk. Het verzamelen van de juiste ingrediënten om de zaak op te lossen is wat dit een uniekere escaperoom maakt. Hier hebben we zeker geen kater aan overgehouden.

Escape room The Sleepover

Je zusje wordt vermist! Jij gaat logeren bij opa en oma zodat je ouders op zoek kunnen gaan naar je zusje. Maar, kunnen zij je zusje wel vinden? Of moet jij als grote broer helpen je zusje te vinden, voor het te laat is? The Sleepover zit vol met verrassingen, beleving en speciale effecten. Ga je mee op zoek naar je zusje? Of laat je haar aan haar lot over…

Onze groep wist ook hier te ontsnappen. Ze noemen het zelf de eerste 2.0 escaperoom ervaring van de Achterhoek. Zo vind je nagenoeg geen sleutels, hang- of cijfersloten. Wij spelen zoveel kamers dat we erg verwend zijn geworden qua beleving en techniek, daarnaast spreken we zelf nooit over 2.0, 3.0 of andere term, maar deze escaperoom heeft veel leuke elementen die escapers van alle niveaus kan vermaken. Het materiaal mocht hier en daar wat aangescherpt worden, niet alles is even goed leesbaar gebleven doordat er zoveel groepen de kamer gespeeld hebben. De puzzels zijn zoals we tegenwoordig

Let wel op dat deze escaperoom kleine nauwe ruimtes kent. Ook lange mensen zijn op momenten in het nadeel door lage plafonds. Verder geen enge escaperoom, wel spannend. Vinden we belangrijk om te melden, omdat de afbeelding een horror tintje heeft. Veel aandacht voor het verhaal. Luister dus goed in deze kamer. De escaperoom is niet rolstoelvriendelijk.

Meer informatie over LOCK’D in Winterswijk.

Heb je een suggestie voor een escaperoom die we echt eens moeten bezoeken of die meer aandacht verdiend in 2018? Laat het ons weten.

Heb je al ooit eerder in op deze locatie mogen spelen? Laat anderen dan weten wat je er van vindt. Deel je ervaring. Ga je nog spelen?! Heel veel plezier!

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest