Locked Amsterdam: The Submarine in Live 360° Video

april 24, 2020 | Interviews | Mike van Hoenselaar

In de tijden van corona is het voor vele escaperoom eigenaren erg moeilijk om het hoofd boven water te houden. Alles is onzeker. Wanneer mogen ze weer open? Helaas hebben we hier nog geen antwoord op. Maar deze creatieve ondernemers zitten niet stil. We hebben laatst een artikel geschreven over Live video Escaperooms. Hier schreven we al dat we er 5 gespeeld hebben. Locked Amsterdam, The Submarine is er een van. Hieronder nog een uitgebreid artikel over deze Live video escaperoom ervaring. 

Maurits Woudenberg is de eigenaar van Locked Amsterdam. Toen de Lockdown in Nederland aangekondigd werd was Maurits op vakantie met zijn motor. Samen met de bedrijfsleider die in Nederland aan het werk was heeft hij direct actie ondernomen. Hij was er daarom snel bij en was de eerste in Nederland die dit Live Video concept uitgebracht heeft.

“Ik was net 2 weken onderweg op de motor toen de corona crisis losbarstte. De sales liepen terug naar 0 en ik zag het allemaal heel somber in. Onze bedrijfsleider, Yorick, heeft heel adequaat gereageerd en direct actie ondernomen.” Maurits Woudenberg

Live 360° graden Video. Wat houdt dit in?

Yorick zit naast zijn werk voor de escaperoom ook in de theaterwereld en had al ervaring met real time video editing software. Hij kwam al vrij snel met een prototype waar ik erg van onder de indruk was, met een 360° view waarin elke individuele speler thuis kan rondkijken, en een livestream vanuit het perspectief van de gamemaster die in de kamer rondloopt en opdrachten kan uitvoeren. In deze streams kunnen geluidseffecten, soundscapes and graphics getriggert worden.

“Hij heeft dit verder doorontwikkeld en ik heb vanuit mijn quarantaine op een Grieks eiland mee kunnen helpen. We hebben het geluk gehad dat het verhaal werd opgepakt door het Parool waardoor we vrij snel al boekingen binnen kregen. De reacties zijn waanzinnig!” vertelt Maurits Woudenberg

Het Verhaal

Tijden zijn veranderd. De enige plek waar je nog veilig bent is in je eigen huis. Dus open je computer, en maak van je beeldscherm een heuse escaperoom! Onze succesvolle escaperoom The Submarine is omgetoverd tot Real Live 360° Video Experience: je logt in op een door ons gemaakte livestream. Dit kan tot en met 6 personen tegelijk, elk vanuit je eigen huis! Je staat dan live, met zowel beeld als geluid, in contact met de gamemaster die live in de kamer is en die ál jouw opdrachten uitvoert!

Je hebt goed overzicht door een 360° camera die elke speler individueel kan besturen, en een camera die de gamemaster bedient. Zo beweeg je door de escaperoom en hou je te allen tijde het overzicht over de hele ruimte. Je lost puzzels op met je vrienden, en hebt een unieke 90 minuten durende ervaring vanuit je eigen woonkamer!

The Submarine: de Sovjet-onderzeeër K-129 is tientallen jaren terug op raadselachtige wijze verdwenen in de Noord Pacifische Oceaan. Het schip heeft gevaarlijk nucleair materiaal aan boord en is tot op de dag van vandaag nog niet getraceerd. Het is van het grootste belang dat de onderzeeër teruggevonden wordt voordat deze in verkeerde handen valt.

Weet jij het mysterie op tijd te ontrafelen?

Onze ervaring

Wij hebben de live video The Submarine gespeeld en zijn erg enthousiast!! We hebben gespeeld met een ander vriendenstel dat op afstand zat. Wij zaten thuis en onze vrienden ook en gebruikten twee computers. Dit werkte super goed! Door de livestream en de 360° view waan je je echt in de kamer en de game master zit heel goed in zijn rol. Dit werkt heel goed bij aan de beleving van het spel.

Ook qua communicatie werkte het super goed. Van te voren niets afgesproken maar we lieten elkaar netjes aan het woord en ondanks dat je vrienden een puzzel oplossen heb je toch het idee dat je overal bij bent en alles heel intens beleeft.

We willen niet te veel verklappen. Maar het is een hele gave beleving. Heel uitdagend! Meer dimensies en heel veel ‘wauw’ effecten.

 

De live video escaperooms zijn een intense beleving die wij iedereen kunnen aanraden! Een escaperoom spelen ergens in Nederland, Oostenrijk of Littouwen? En dat bijvoorbeeld in een maand tijd. Wie kan dat nu zeggen? 🙂

 

Meer informatie over Locked Amsterdam.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest