Interview met eigenaren Locks & Keys over succesvolle samenwerking met Poolcentrum 4 Friends

februari 25, 2017 | Interviews | Mike van Hoenselaar

Hoe kan het toch dat de unieke escaperoom in Tilburg van Poolcentrum 4 Friends zo mooi is geworden? We hebben deze recent gespeeld en zijn helemaal ondersteboven van de kwaliteit van deze escaperoom. Deze escaperoom is niet door Geoffrey, de eigenaar van het poolcentrum gebouwd. Hiervoor heeft hij de hulp ingeroepen van een andere team van escaperoombouwers, namelijk Locks & Keys. Deze zijn ook gevestigd in Tilburg en hebben zelf ook al verschillende escaperooms gebouwd. Waaronder de Bank waarbij er een heuse jackpot te verdienen valt terwijl je de kamer speelt.

We hebben de heren enkele vragen gesteld over hoe de samenwerking tot stand is gekomen en welke tips ze hebben bij het bouwen van een escaperoom. Bob en Errol, eigenaren van Locks & Keys in Tilburg vertellen je graag meer.

Hoe is het contact ontstaan?

Geoffrey heeft ons benaderd om een escaperoom te bouwen. Hij had al langer plannen om een escaperoom te ontwikkelen voor de bovenverdieping van Poolcentrum 4 Friends. Daar stonden eerder 3 snookertafels en aangezien snooker op zijn retour is, zocht hij een andere invulling. Mara (de vrouw van Errol) raakte aan de praat met Geoffrey toen ze er met een vriendin aan het poolen was. Hij vertelde over zijn plannen en zij stelde voor dat hij contact opnam met Bob en Errol. Omdat we doorhadden dat Geoffrey echt een kwalitatief goede escaperoom wilde neerzetten en daar gepassioneerd over was, besloten we samen zaken te doen. Even later volgde het eerste gesprek.

Wie heeft wat gedaan?

Tijdens het eerste gesprek heeft Geoffrey de randvoorwaarden gesteld. De kamer moest in het thema van snooker vallen en de shady geschiedenis van de Koestraat moest erin doorschemeren. Geoffrey vertelde ook dat hij vroeger het spel Myst speelde en het leuk zou vinden als de puzzels hier iets van weg zouden hebben. Bob en ik hebben de eerste opzet voor de kamer bedacht en de eerste spellen verzonnen. Dit hebben we verder met Geoffrey besproken waarna we de rest met zijn drieën hebben bedacht.

Wat viel het meeste op aan de samenwerking?

Dat we elkaar goed aanvulde. Door de vrij intensieve samenwerking zagen we elkaar in korte tijd heel erg veel. We hebben in hele korte tijd een super vette escaperoom neergezet. Omdat we alle drie een passie hebben voor escaperooms hebben we nergens concessies gedaan. We zijn heel erg trots op het eindresultaat. Door de intensieve samenwerking is er zelfs een hechte vriendschap ontstaan.

Op welke manier hebben jullie het aangepakt?

We hebben alles zelf gebouwd, of in samenwerking met vrienden/familie. Errol is lange tijd interieurbouwer geweest, dus hij heeft veel van het interieur en de puzzels gebouwd. Bob is de creatieveling en heeft zich vooral bezig gehouden met het bouwen van de verschillende elementen van de puzzels. Geoffrey heeft overal waar hij kon meegeholpen en was een hele welkome ‘vliegende kiep’. Daarbij hield hij overzicht over het gehele project en bewaakte hij de planning.

Wat zijn dingen die beter zijn gegaan dan gedacht?

De samenwerking is beter gegaan dan we vooraf dachten. In plaats van een zakelijke transactie is het uitgelopen tot een hechte vriendschap, dat zegt genoeg.

Wat zijn zaken die minder goed gingen dan gedacht?

De balans bewaken tussen werk en privé. Door de strakke deadline hebben we vaak tot laat in de nacht door gewerkt. Dat was vaak zwaar, maar altijd erg gezellig.

Waar ben je het meeste trots op?

We zijn erg trots op het eindresultaat. We hebben nergens concessies gedaan en dat zie, voel en ervaar je als je de kamer speelt. Ook op de samenwerking zijn we ontzettend trots. Het heeft nu zelfs geleid tot het opzetten van een bedrijf speciaal voor bedrijfsuitjes en vrienden- familieuitjes, SuperDroog events(i.o.).

Waar ben je het minste trots op?

Dat zeggen we lekker niet :).

We hebben hieruit meegenomen dat je nauw met elkaar moet samenwerken om tot een escaperoom te komen waarbij de opdrachtgever tevreden is. Zodra je kwaliteit wilt leveren kun je beter geen consessies doen en dat zorgt er voor dat je nachtenlang door moet werken om deadlines te halen. Een goede samenwerking en goed eindresultaat kost tijd en moeite. Het resultaat mag er zijn, Poolcentrum 4 Friends is niet voor niets onze escaperoom van de maand. Onze review van deze escaperoom in Tilburg liegt er ook niet om.

Escape Rooms Nederland doet vaker interviews om het verhaal achter een escaperoom of bouwproject te leren. Wil je zelf een verhaal vertellen over jouw ervaring als escaper, het bouwen van een escaperoom of een unieke puzzel die je tegen bent gekomen. Laat het ons weten.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest