Locks&Keys Escaperoom van de maand maart 2017

maart 1, 2017 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Een speciale locatie als als escaperoom van de maand. Naast het feit dat ze zelf verschillende kamers gebouwd hebben en exploiteren zijn ze ook druk met kamers bouwen voor anderen. Zoals Poolcentrum 4 Friends, ook een locatie dat zich Escaperoom van de Maand mag noemen. Errol en Bob zijn bouwers met erg veel passie. Dat zie je in alles wat ze doen. Niet alleen wij vinden dat ze mooie dingen maken. Ook de reviews op Escape Rooms Nederland zeggen dat. Een 9.8 uit 23 reviews. We vertellen graag waarom we deze locatie zo kunnen aanraden.

De Escaperoom van de Maand is voor Escape Rooms Nederland een manier om de kwaliteit van escaperooms in Nederland te laten zien. Vorige keer was het Poolcentrum 4 Friends die de meest speciale escaperoom op dat moment was. Deze maand van blijven we in Tilburg. De Escaperoom van de Maand is namelijk door hetzelfde team gebouwd als die van vorige maand. Tilburg kent hierbij veel mooie en leuke kamers. Vanaf 1 maart 2017 zal Locks&Keys in Tilburg onze Escaperoom van de maand zijn.

Escape Room Locks&Keys in Tilburg

Bob en Errol zijn al enige tijd gevestigd in het mooie Tilburg, een stad met veel escaperooms. 23 kamers kun je op dit moment in Tilburg spelen. Je hoeft je dus niet te vervelen als je van escapen houdt. Vorige week hadden we nog een interview met Bob en Errol over de samenwerking tussen Locks&Keys en Poolcentrum 4 Friends. Ook hierin konden we de passie voor escaperooms goed proeven. De 2 kamers die je bij Locks&Keys kunt spelen zijn erg verschillend. Vooral over de Bank zijn we erg enthousiast. Bij Escape Rooms Nederland geloven we niet in de beste escaperoom, maar deze locatie in Tilburg is zeker een aanrader om voor om te rijden. Bij beide kamers zie je dat er veel tijd en energie in gegaan is. 2 enorm verschillende kamers, maar beide van goede kwaliteit.

Het Geheim van Schrobbelèr

Op dit moment heeft Locks&Keys 2 escaperooms. Sinds 2015 kunnen teams het geheim van Schrobbelèr oplossen. Schrobbelèr, een Brabantse traditie, die in de jaren ’70 ontstond in de oude werkkamer van Jan Wassing. Als maagpatiënt kon Jan niet goed tegen sterke drank. Op eigen initiatief mengde hij bestaande dranken, aangevuld met homeopathische middelen en kruiden, tot hij iets vond dat zijn maag kon verdragen. En het bleek nog lekker ook. Vanuit zijn befaamde oude werkkamer, ontstond de kruidenlikeur zoals wij die nu kennen. Trots als Jan was op zijn recept wilde hij het recept met niemand delen, bang dat het werd nagemaakt. Helaas is Jan overleden zonder ooit zijn recept te delen. Het recept is omhuld in mysterie en er wordt beweerd dat het recept nog altijd ergens in zijn werkkamer verstopt ligt. Treed binnen in zijn oude werkkamer en ontrafel het geheim van Schrobbelèr. Volgens de bouwers is Locks&Keys de enige (Nederlandse) escape room die een merkbeleving neerzet. We hebben hier enkele maanden geleden gespeeld en wat een leuke en vindingrijke kamer.

De bank

De tweede kamer bij Locks & Keys is De Bank. De bank is beveiligd met een high-tech beveiligingssysteem. Er gaan geruchten dat deze zwaar beveiligde bank vol geladen ligt met allerlei rijkdommen. Dit gerucht is als een lokroep voor gelukszoekers en al vele groepen hebben een aanval op de kluis gewaagd. Omzeil het beveiligingssysteem en maak zoveel mogelijk buit. Naast de highscore bevat deze escaperoom een jackpot. Dus jij kunt met jouw groep escapers met geld de escaperoom weer verlaten. Uniek in Nederland. Er is nog een ander origineel iets aan deze escaperoom. Als je niet met succes de bank hebt overvallen en hebt kunnen ontsnappen zonder de buit, dan kun je het altijd nogmaals proberen. Deze escaperoom is vaker te spelen.

Ga vooral kijken in Tilburg bij Locks & Keys en laat je ervaring achter op Escape Rooms Nederland.

Escape Room van de Maand Maart

Escaperoom van de maand is een moment waarbij we een escaperoom extra aandacht geven die het verdiend. Inmiddels hebben we meer dan 10 gehad. Locks&Keys mag zich met trots Escape Room van de Maand januari 2017 noemen. Heb je een suggestie voor een escaperoom die we echt eens moeten bezoeken of die meer aandacht verdiend in 2017? Laat het ons weten.

Meer informatie over Locks&keys, ben je al bij Locks&Keys geweest? Laat anderen dan weten wat je er van vindt. Deel je ervaring.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest