Luchtmacht Israël (IAF) maakt speciale eigen escaperoom

maart 13, 2017 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

De Israëlische luchtmacht heeft de nieuwste wereldwijde trend escaperooms gebruikt voor de technische vleugel van het trainingskamp. Recent heeft de IAF de eerste escaperoom op de luchtbasis geopend. De kamer leert de soldaten hoe het materiaal dat ze geleerd hebben in hun 10-weekse training gebruiken. Zover wij weten de eerste escaperoom op een luchtmachtbasis.

Escaperoom als oplossing

Israëlische luchtmachtfunctionarissen realiseerden zich dat de lesmethoden voortdurend moet veranderen in overeenstemming met de geavanceerde modernisering van de wereld. Een escaperoom was de beste manier om een leeromgeving te realiseren volgens de IAF. Het team dat was aangesteld om te kijken of een escaperoom de beste methode was om zaken te leren en soldaten uit te dagen hebben heel Israël gehad om escaperooms te spelen. Op deze manier verzamelde ze ideeën om de eerste IAF escaperoom te kunnen bouwen.

Escaperoom als leermiddel

Het doel van de escaperoom van de IAF is om een effectief en alternatief leermiddel te zijn. Soldaten kunnen middels de escaperoom het materiaal dat ze gedurende de opleiding hebben geleerd op een praktische manier op te slaan zodat ze deze kennis beter in kunnen zetten. Volgens het team, werd de escaperoom ontworpen om de soldaten op te leiden om te werken onder druk en als een team. Bovendien, de kamer daagt de soldaten uit met real-life situaties die ze buiten de escaperoom tegen gaan komen wanneer ze klaar zijn hun opleiding.

Escaperoom als eindtest van de training

De unieke ervaring is een enigszins eindtest die wordt gegeven aan de soldaten in de laatste week van de 10 weken durende training. Net als normale escaperooms, is de IAF escaperoom uitgerust met camera’s waarmee gedrag vastgelegd wordt en officieren toezicht op de groep soldaten kunnen houden.

De kamer bestaat uit vijf fases. Ze beginnen met een video van een commandant over het grote belang van snelheid van handelen en professionaliteit in hun werk. De soldaten moeten vervolgens de problemen met een vliegtuig identificeren met het gereedschap wat tot hun beschikking staat. Dit is hoe ze de sleutel naar de volgende kamer van de escaperoom krijgen.

Een interessante verschuiving die hier gaande is. Blijkbaar liggen er kansen voor bedrijven om educatie, onderwijs en werving en selectie om escaperooms in te zetten. Ken jij nog meer voorbeelden?

Bron: JOL

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest