Maak de feestdagen uniek en speel een escapekist

november 30, 2023 | Personal | Mike van Hoenselaar

De feestdagen komen er weer aan. Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw zijn van die dagen dat je de gezelligheid samen opzoekt. Met vrienden en/of familie zit je gezellig te tafelen en met wellicht een aantal cadeautjes voor elkaar. Maar er is vaak genoeg tijd tussen een gang of het uitpakken van cadeaus.

Hoe tof is het als je samen echt iets leuks kunt doen tijdens deze gezellige dagen? Een activiteit waar zelfs jonge kinderen én opa en oma aan mee kunnen doen. Lekker samen spellen en puzzelen onder het genot van een hapje en een drankje. Klinkt dat goed? Overweeg dan het huren van een escapekist.

Wat is een escapekist?

Ik hoor je denken. Wat is een escapekist dan? Escapekisten zijn mobiele escaperooms waarmee jij van elk evenement of elke speciale dag een feestje kunt maken. Een ideale manier om iets onvergetelijks te organiseren. Van kleine tot hele grote groepen. Van 30 tot 90 minuten.

Een escapekist is een draagbare puzzelkist van hout of ander materiaal. Wat speelt en voelt als een escaperoom. Elke escapekist heeft een uniek verhaal waarbij door middel van het oplossen van puzzels, ontdekken van verborgen vakjes en het ontcijferen van raadsels je de kist moet zien uit te spelen en het mysterie dient op te lossen. Wij zijn zelf helemaal fan van kisten die ook echt voelen, dus waar de puzzels en het verhaal echt een avontuur zijn.

Een escapekist is net als een escaperoom met een maximaal aantal personen te spelen. Vaak is dat 6 personen. Je kunt elke kist weer resetten, zodat de volgende groep kan spelen. Op deze manier kun je een leuk wedstrijdelement toevoegen. De jongens tegen de meisjes bijvoorbeeld ;-).

Escapekisten met een thema

Bij Escape Rooms Nederland hebben we zelf ook escapekisten te huur. Op dit moment 17 verschillende escapekisten maar liefst. Ieder met een eigen uniek verhaal. Voor maar 65 euro (normaal 100 euro) per dagdeel huur je al een escapekist. We zijn flexibel in het ophalen en terugbrengen van de kisten.

Veel aanbieders van escapekisten zorgen voor hints en reset. Zodat je altijd verder komt als je even vast zit. Wij hebben ook video’s per escapekist voor de meer visueel ingestelde generatie.

Hieronder een aantal foto’s om een beeld te geven wat nu precies een escapekist is.

Levenselixer escapekist

Een prachtige escapekist rondom een eeuwenoud piratenverhaal. Internet of elektriciteit zijn niet nodig. Je kunt dus echt overal spelen.

Schateiland escapekist

Een piratenkist met tientallen verborgen puzzels. Internet of elektriciteit zijn niet nodig. De telefoons kunnen dus lekker in je broekzak blijven. Deze escapekist heeft zelfs een afteltimer om de spanning nog verder op te voeren tijdens het spelen.

Zodiac Killer escapekist, wie heeft de moord gepleegd?

Nucleair escapekist, zoek de chip om de nucleaire bom onschadelijk te maken

Een kist met een nucleair bom, aan jou om deze te ontmantelen. Veel puzzels in aanwezig, een echte groepsactiviteit voor de feestdagen.

Huren van een escapekist

Ben je enthousiast geworden en wil je je vrienden, familie of geliefde verrassen met iets unieks? Bekijk dan meer informatie en neem contact op om eventuele vragen te stellen of meteen een escapekist te huren voor de feestdagen.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest