Mama een eigen escaperoom voor Moederdag

mei 13, 2018 | Personal | Mike van Hoenselaar

Vandaag is het Moederdag. Mij leek het leuk om met mijn zoon (4 jaar) een ienieminie escaperoom te maken voor mama. Mama die ook heel graag escaperooms speelt dus niet meteen het cadeau te geven, maar dat ze iets meer moeite moest doen. We hebben samen een leuk cadeau gevonden en mijn zoon mocht bepalen waar het cadeau verstopt werd.

Mama is een echte schat, ze kreeg 10 minuten de tijd om ook te bewijzen dat ze een schatkaart kon lezen en zich ook een schat mocht noemen. Door middel van puzzels en raadsels moest ze haarzelf bewijzen. Net zoals in een echte escaperoom.

Moederdag escaperoom

Moederdag is natuurlijk speciaal voor moeders. Milan heeft een schat van een moeder. Waarom dan niet een echte schatkaart maken. Als mama de hints op de schatkaart volgt zal ze geheime plek in huis ontdekken met het cadeau.

De ‘escaperoom’

Mijn zoon en ik waren vroeg in de ochtend naar beneden geslopen om daar alles te gaan knutselen. Er moest natuurlijk een heuse schatkaart gemaakt worden. We wilde haar 2 locaties in huis laten vinden waar een extra hint verstopt zat. Als ze op de laatste plek was aangekomen vond ze de rebus van de uiteindelijke plek. Ik heb hem dus zijn eerste rebus laten maken. Heel erg leuk!

Ze kreeg als start de schatkaart en de groene tekeningen met de bloemen. Ze moest op zoek naar de bloemen die hij een paar weken geleden speciaal voor haar had gemaakt. Hier lag een cadeautje wat hij op school had gemaakt en de volgende tekening. Het fotolijstje dat op de slaapkamer staat. Daar zat de laatste tekening verstopt met hierop een rebus naar de uiteindelijke plek, de trapkast.

Een escaperoom maken, of gebruik maken van puzzels bij gelegenheden zoals Moederdag is natuurlijk voor beide partijen erg leuk. Alles heeft minder dan een uur gekost om te maken. Mijn zoon vond het geweldig om met papier en schaar bezig te zijn. Met minimale middelen maak je een Moederdag al snel speciaal. Papa en mama houden heel erg van escaperooms. Ik ben benieuwd hoe dat ontwikkeld bij mijn zoon ;).

Volgend jaar is hij 5 jaar, dan kunnen we het al wat spannender maken. Vaderdag is volgende maand, mama is met hem aan de beurt, ik ben benieuwd :).

 

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    NIEUW! Laat kinderen spelenderwijs leren door middel van (online) escaperoom avonturen! Circus Pief Paf!

    Pin It on Pinterest