Marjoleijn Felius, eigenaar Kamer 51 over eerste escape room in Middelburg

augustus 19, 2015 | Interviews | Mike van Hoenselaar

De eerste escape room van Zeeland is van Marjoleijn. Deze escape room in Middelburg is de eerste locatie in Middelburg waar je escape rooms kunt spelen. We hebben Marjoleijn Felius, eigenaar van Kamer 51, enkele vragen gesteld over haar escape room en de gedachte achter het concept van Kamer 51. Er zit namelijk een leuke twist aan deze escape room.

Hoe ben je van het begrip escaperooms gehoord en waarom ben je een escape room begonnen?

“In Februari 2014 kwam ik via de opleiding Vrijetijdmanagement in aanraking met het fenomeen escaperooms. Er waren toen twee rooms in Nederland, waarvan één in Breda (Escape 48). Deze heb ik met vrienden gespeeld in Maart en ik vond het zo gaaf dat ik toen heb besloten ook een escape room op te zetten in de provincie Zeeland, waar ik zelf ook vandaag kom.”

Wat maakt jullie escape room anders of speciaal t.o.v. andere escape rooms? Gaan er nog dingen veranderen?

“Nou, ik denk niet dat we superuniek zijn ofzo, want de kamer die we nu hebben is best doorsnee. Je moet goed zoeken, er zijn verschillende soorten puzzels en we hebben wel een paar verrassende elementen, maar niet iets wat een andere kamer niet zou kunnen hebben. Onze escape room zit wèl in een kelder, wat het een extra spannende dimensie geeft en onze ontvangstruimte geeft ruimte om na het ontsnappen nog even te blijven hangen om na te kletsen of eventueel een feestje te geven. Wat ik ook niet zo vaak zie is dat een escape room ook door kinderen gespeeld kan worden (Red. Inmiddels zijn er stuk of 10 escape rooms in Nederland waar kinderen kunnen spelen). Dat kan bij ons wel. Voor kinderen vanaf 12 jaar verstoppen we meer hints, waardoor ze gericht op zoek kunnen gaan, maar ze spelen het spel wel helemaal zelf. Dat is volgens mij ook best uniek en het maakt dat de kamer ook te spelen is voor een gezin met jonge kinderen, wat natuurlijk weer handig is voor gezinnen die op vakantie zijn in Zeeland.”

Zijn er nog dingen die je graag zou willen vertellen over jouw escape room?

“Aan deze escaperoom gaan we niet veel meer veranderen. We willen wel weer een hele andere soort escape room erbij gaan draaien. Die plek hebben we in het pand en die kamer willen we weer heel anders gaan maken. Waar Kamer 51 een toegankelijke, zoek-en-puzzel kamer is die dus ook door jonge kinderen te spelen is, willen we de tweede kamer wat complexer maken, meer fysieker en misschien ook wat spannender. Hoe precies weten we nog. Wanneer die draait kunnen we weer gaan kijken of de huidige kamer weer gaan ombouwen, maar hij zal in ieder geval wel toegankelijk blijven voor alle leeftijden, omdat ik heb gemerkt dat kinderen dit ook gewoon tof vinden om te doen, dus het is een uniek kinderfeestje wat ik wil blijven aan kunnen bieden.”

Vanwaar de naam Kamer 51?

“En de naam.. Die heeft helaas niet zo’n superbijzondere betekenis hoor. Ik wist dat ik mensen niet een uur de tijd wilde geven, maar net iets minder. Dus toen ben ik gaan experimenteren met namen die leuk klonken.. Kamer 59, Kamer 58, Kamer 57… en 51 vond ik het leukst klinken in zowel Nederlands (Kamer 51) en Engels (Room 51). Daardoor krijgen mensen nu ook 51 minuten de tijd om te ontsnappen =).”

Wij kunnen niet wachten om Kamer 51 te gaan spelen! Meer informatie over Escape room Kamer 51.
Dit is het derde interview in een lange serie van interviews met eigenaren van escape rooms.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest