Doe mee met de Cryptex Hunt (en win prijzen)!

februari 29, 2020 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

De Internationale Cryptex dag op 1 maart gaat altijd gepaard met een Cryptex Hunt. De Cryptex Hunt zal veel verschillende soorten puzzels bevatten, exclusief ontworpen voor dit evenement door Errol Elumir. Errol is een puzzelmaker en een grootschalige ontwerper van ontsnappingservaringen. Het verkennen en ontdekken van de exacte aard van deze puzzels maakt deel uit van de uitdaging voor de spelers. Alle puzzels worden opgelost in een woord of een korte toegangscode.

De 2020 Cryptex Hunt komt naar je toe in de vorm van een roman, een origineel verhaal met puzzels. De puzzelzoektocht duurt 8 dagen en per dag wordt er een hoofdstuk vrijgegeven.

Wil je met Escape Rooms Nederland meedoen? Vul dan de JOIN code van 9EE8V in.

Wat is de Cryptex Hunt nu precies en wanneer begint het?

De Cryptex Hunt is een online puzzeljacht met Cryptexes gedurende de hele ervaring. Het is dus een online puzzeljacht waarbij deelnemers strijden om als eerste een ​​reeks puzzels op te lossen. Elk jaar word er vooraf aan de  Internationale Cryptex dag zelf op 1 maart een week lang cryptex puzzels gemaakt: ‘The Cryptex Hunt’. Dit jaar begint The Cryptex Hunt op 29 februari en zal een week (lang elke dag een puzzel) duren. De laatste puzzel zal uitgebracht worden op 7 maart.

De Cryptex Hunt begint op zaterdag 29 februari 2020 om 20:00 uur EST. Het zal in de daaropvolgende week worden vrijgegeven als een dagelijkse reeks hoofdstukken van een boek, elk met een ingesloten puzzel, tot en met vrijdag 6 maart. De Finale-puzzel wordt zaterdag 7 maart vrijgegeven.

De eerste die alle puzzels zonder hints voltooid, wordt de winnaar van de Grand Prize!

Deze puzzels zijn dus exclusief ontworpen voor dit evenement. De oplossingen kun je dan ook niet googlen. Je bent wel van harte welkom om Google of andere hulpmiddelen te gebruiken als je bezig bent met de puzzels. Er bestaan ​​veel internettools die nuttig kunnen zijn voor de puzzels.

De puzzeljacht blijft tot maart online voor diegenen die in een rustiger tempo willen spelen. Iedereen die de hele jacht vóór 31 maart om middernacht (EST) voltooit, komt in aanmerking om deel te nemen aan de Draw Prize-trekking.

Wat voor puzzels kunnen we verwachten?

De Cryptex Hunt bevat veel verschillende soorten puzzels die exclusief voor dit evenement zijn ontworpen. Het verkennen en ontdekken van de exacte aard van deze puzzels maakt deel uit van de uitdaging voor de spelers. Alle puzzels worden opgelost in een woord of een korte zin die je moet invoeren om verder te gaan.

Elke persoon die wenst mee te spelen zal zich moeten registreren en de puzzeljacht spelen als een individu. Je mag zeker met anderen samen spelen, antwoorden delen en als een team werken. In feite moedigen ze kleine groepen aan om samen te spelen, omdat de puzzels meerdere vaardigheden vereisen. Houd er echter rekening mee dat de hoofdprijs en de 2e prijs worden uitgereikt aan de eigenaar van het kwalificerende winnende gebruikersaccount.

Wat als je niet meer verder komt in een puzzel?

Wanneer een puzzel voor het eerst wordt vrijgegeven, zijn er geen hints beschikbaar voor een eerste wachtperiode. Dit is om spelers de tijd te geven om te verkennen en te experimenteren. Tips worden na die wachttijd beschikbaar gesteld en nadat ten minste één persoon de puzzel heeft opgelost. Als niemand de puzzel binnen een bepaalde tijdslimiet met succes heeft opgelost, worden er ook hints beschikbaar gesteld. Extra hints kunnen later beschikbaar worden gesteld als spelers het nog steeds moeilijk hebben.

Voor de Daily Puzzles en de Finale worden geen hints gegeven totdat de dagprijs is gewonnen.

Finale op 7 maart en de winnende prijzen

Voor degene die als eerste de Cryptex Hunt haalt en alle puzzels als eerste weet op te lossen zal er een prijs zijn van Justin Nevins, een grote bekendheid en vakman in het maken van Cryptex puzzels.

EERSTE PRIJS – Nevins Line Cryptex®-beveiligingsbox. Voor de eerste geregistreerde account om alle puzzels te hebben voltooid en om de Finale-puzzel zonder hints te voltooien.

TWEEDE PRIJS – Standaard 5-codering Ring Cryptex® Security Box. Willekeurige trekking uit de pool van alle geregistreerde individuele accounts om de hele jacht tegen 31 maart te voltooien. De Eerste Prijs-winnaar komt niet in aanmerking.

DAGELIJKSE PRIJZEN – Er zijn elke dag prijzen in de aanloop naar de Finale voor de eerste persoon die de puzzel van die dag voltooit. De eerste en tweede prijswinnaars komen niet in aanmerking.

Hoe doe je mee?

Er zijn geen kosten om mee te doen. Je kunt je nu al registreren dus wacht niet langer en doe mee!

Meer details en registreren kan op cryptexhunt.com.

Wil je met Escape Rooms Nederland meedoen? Vul dan de JOIN code van 9EE8V in.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Pin It on Pinterest