Mobiele escape rooms & Popup escape rooms in Nederland

Mobiele escape rooms & Tijdelijke popup escape rooms
Mobiele escape rooms & Tijdelijke popup escape rooms

Inmiddels zijn escape rooms niet meer weg te denken uit ons land. Deze site alleen al telt er meer dan 500. Omdat er inmiddels allerlei soorten zijn, (op de Veluwe als park en in een bus in Eindhoven) was de stap naar een mobiele escape room geen vreemde. Ook omdat het hiermee mogelijk is om op elke willekeurige locatie een escape room te verzorgen. Dus een escape room op een evenement, op bruiloften of eigen personeelsfeesten. De mobiele escape room wordt ook wel popup escape room genoemd. Oftewel een tijdelijke escape room die opgebouwd en afgebroken moet worden. Wat weer als nadeel heeft dat het wel vervoerbaar moet zijn. Dus zal de kwaliteit van zo’n escape room vaak wat tegen kunnen vallen. Veel mobiele escape rooms zetten daarom goed in op de beleving van de escape room in plaats van complexe puzzels en raadsels.

Het kan zijn dat sommige escaperooms niet beschikbaar zijn of niet meer bestaan. Gelukkig is er een ruim aanbod van mobiele escaperooms om uit te kiezen. We hebben recent ook escapekisten toegevoegd als zijnde mobiel. Deze kunnen ook op vrijwel elke locatie gespeeld worden. Deze bieden een soortgelijke ervaring als een escape room, maar de beleving draait om de kist zelf.

La Fenomena Logica (Logic Locks)

La Fenomena Logica is de naam van de mobiele escape room van Logic Locks. Ze hebben met deze mobiele escape room al op verschillende festivals gestaan. Bijvoorbeeld op Solar Weekend eind juli 2016. Ze hebben ook op 27 juni 2016 op het evenement De Beschaving gestaan. De escape room heeft als thema ‘freakshow circus’ en is gebouwd in een woonwagen. Help de vrouw met baard in haar zoektocht naar een gekidnapte aap en stap in de vertrekken van de excentrieke circus directeur van een freakshow. Logic Locks kennen we al van een andere succesvolle escape room in Amsterdam dus we hebben er alle vertrouwen in dat hun mobiele escape room heel gaaf gaat zijn. Je hebt 15 minuten om uit La Fenomena Logica te komen.

Mobile Escape Room (Mobile Escape Room)

De pop-up escape room van Mobile Escape Room is te spelen tijdens Nacht van de Kunst in Boekenberg op zaterdag 27 juni in Spijkenisse en op het Keilefest op 3 en 4 juli in Rotterdam. Dus daarom ook mobiel omdat evenementen maar even duren en deze tijdelijke escape room prima weer afgebroken of weggereden kan worden. Ze geven zelf aan dat ze veel op zakelijke evenementen staan op dit moment. De Mobile Escape Room richt zich op de zakelijke evenementen markt. De grote, ontsnappingstijd en moeilijkheidsgraad zijn aan te passen naar de wensen van iedere opdrachtgever. De escape room is ook volledig in eigen thema van evenement of bedrijf te laten maken! Meer informatie Mobile Escape Room.

Mobile escape room (Room Escape Maastricht)

Ook deze mobiele escape room is te vinden op onder andere festivals deze zomer. De escape room is te huren voor veel soorten feesten en partijen. Deze popup escape room ziet er, zoals zijn naam ook al weggeeft, uit als een circustent. De makers geven zelfs aan dat je naast hun 4 kamers in Maastricht ook de mobiele escape room bij hun op locatie zou kunnen spelen mocht je dat willen. Ze bouwen hem dan speciaal voor jullie groep op.

Goldberg Escape (Goldberg Escape Groningen)

Deze mobiele escape room heeft al op verschillende evenementen gestaan, en is op dit moment voornamelijk te vinden in en rondom de stad Groningen. Houd je van steampunk en mysterie? Dan kun je deze escape room gebouwd in een container eens proberen, want er zit ook veel bijzondere techniek achter deze mobiele escape room.

Mobiele escape room van Sherlocked

Het Diabetes Fonds wilde graag mensen laten ervaren hoe het is om als diabeet een hypo te krijgen en de controle te verliezen. Ze hebben de mannen van Sherlocked (populairste escape room van Nederland) gevraagd om hun mobiele escape room te plaatsen in verschillende steden in Nederland. In de escape room zullen de spelers ervaren hoe het is om veel minder sterk te kunnen functioneren door een hypo. De escape room heeft al in Amsterdam, Arnhem, Amersfoort, Eindhoven, Assen, Enschede, Nijmegen en Leeuwarden gestaan. Sherlocked was ook de eerste in Nederland die een mobiele escape room liet zien in De Wereld Draait Door.

Het Lab (Escape 48)

De laatste mobiele escaperoom in het rijtje is deze pop-up escape room die je hebt kunnen vinden in de binnenstad van Breda. Het thema van de kamer is een scheikundig lab geïnspireerd door de serie Breaking Bad. Het is voor ons niet duidelijk of je deze ook kunt huren voor je eigen evenementen.

Breaking Bad Bus (Room Escape Amsterdam)

De Room Escape Bus werkt hetzelfde als de traditionele kamers die momenteel razend populair zijn over de hele wereld. Ook deze bus is geïnspireerd op Breaking Bad. Spelers worden opgesloten in een ruimte met objecten en krijgen het gevoel dat ze onderdeel zijn van een computerspel. In deze mobiele escape room ben je ook op zoek naar aanwijzingen, raadsels en mysteries en moet je binnen 20 / 30 minuten zien te ontsnappen. De deelnemers (2 tot 5) duiken in de wereld van een terminale scheikundeleraar die zijn kwaliteiten op een andere manier in gaat zetten om zijn gezin van een financiële malaise te behoeden. Kunnen jullie out of the box denken en lukt het jullie op tijd te ontsnappen uit de Breaking Bad Bus?

Mission Bomb Alert

In deze spannende bomb defuse challenge ga je proberen de bom te ontmantelen. Deze challenge is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar. Je hebt een uur de tijd. Speel dit spannende spel met vrienden of familie. Jullie hebben lang getraind. Een jaren lange slopende training heeft jullie tot dit punt gebracht. Het is nu of nooit. De eindopdracht! Halen jullie dit dan zijn jullie officieel EODer. Jullie worden getest op logisch denken, rekenkunde en het verschil maken. Bereid je voor en onthoud: Falen is geen optie! Mission Bomb Alert durf jij het aan?

De verwachting is dat er nog meer mobiele escape rooms als paddenstoelen uit de grond gaan schieten, al is het al de moeite waard om een van deze escape rooms te bezoeken bij jou in de buurt. Op festivals zoals DTRH of Rock Werchter zullen ook mobiele escape rooms aanwezig zijn.

Killjoy’s Escape Case (Logic Locks)

Logic Locks heeft naast een mobiele beleving ook een beleving waarbij je 80 minuten aan de slag gaat met de kist van Killkoy. Killjoy’s Escape Case is een unieke ervaring voor groepen van 8-38 personen dat op een locatie naar wens opgezet kan worden. De ervaring begint wanneer men een mysterieuze kist vinden op waarna men meegesleept wordt in een puzzel gedreven verhaallijn. Jij en je metgezellen vinden een mysterieuze reiskist van onbekende origine waarbij het allemaal draait om de geheimzinnige Killkoy.  Als het jullie lukt om deze te open, wordt je meegezogen in een verhaal waarbij jullie hulp cruciaal zal zijn om alles tot een goed einde te brengen.

Mobiele Escape Caravan (Escape Rooms Ter Aar)

Escaperooms Ter Aar heeft 3 fysieke escaperooms en hierbij ook een mobiele escape caravan beschikbaar.
Je bent op het Happy Festival. De artiest moet binnen 30 minuten op. Maar de artiest is kwijt! Waar? Je hebt met zijn 2-en slechts 30 minuten de tijd om hem of haar weer te vinden.

Pin It on Pinterest