Moeder en zoon ontwikkelen escape room spel Kasteel op Slot

juli 16, 2020 | Nieuws | Karin Goumans

De Zoetermeerse moeder Pitti Redeker maakte samen met haar zoon Stach een thuis- escaperoom tijdens de lockdown. De escaperoom Kasteel Op Slot is speciaal gericht op de jeugd van 10 tot en met 13 jaar, maar ouders kunnen natuurlijk ook meedoen.

Escaperoom voor thuis of op school

Pitti Redeker (44), ex-basisschooljuf, ontwikkelt normaal gesproken educatief materiaal voor organisaties, stichtingen en bedrijven. Vanwege de coronatijd liepen haar opdrachten terug, omdat het testen van lesbrieven op scholen niet kon.

“Mijn droom is altijd geweest om ooit een escaperoom voor kinderen te ontwikkelen. Omdat ik er nu eindelijk tijd voor had, ben ik dat idee gaan uitvoeren”, aldus Pitti.

Wel had Pitti nog een uitdaging. Ze is geen programmeur en geen vormgever.

“Gelukkig heb ik een zoon van 16 die hier echt supergoed in is vertelt Pitti”

Stach Redeker (16) zit in 5 vwo van het Erasmus College. In zijn vrije tijd bouwt hij websites en maakt hij foto’s en films.

“Vanwege de lockdown had ik veel tijd over. En nu kon ik eens iets samen met mijn moeder doen. Leuk toch!”, aldus Stach.

Geheimzinnige envelop

Moeder Pitti en zoon Stach bundelden hun krachten en bouwden Kasteel Op Slot. Als je het spel bestelt (€ 15,99 inclusief verzendkosten), krijg je een geheimzinnige envelop thuis met speciale speelkaarten en een bijzonder voorwerp. Pas dan kun je de escaperoom spelen.

Het spel gaat erover dat je opgesloten zit in Kasteel Op Slot. Hoe ben je daar terechtgekomen? En hoe kom je er weer uit? Door zes puzzels op te lossen, kun je de code van het cijferslot op de poort kraken en je vrijheid herwinnen.

“Je kunt het alleen spelen of met vrienden. En in teams is het natuurlijk ook tof. Leuk voor in de vakantie, voor op een familieweekend, voor een groepsuitje of voor in de eerste schoolweek om elkaar beter te leren kennen”, aldus Stach.

Pitti vertelt dat ze per se een deels fysiek product wilde maken, dus niet alleen online. “Ik denk namelijk dat kinderen het spannend vinden om post te krijgen. Wat zeg ik, dat vinden volwassenen natuurlijk ook leuk”. Het spel is te spelen vanaf een leeftijd van 10 jaar en je bent ongeveer 60 minuten bezig. Je kunt deelnemen met 1 t/m 6 spelers.

Ze hebben twee versies van het spel. De print-deels-zelf versie. Deze kost € 15,99 inclusief verzendkosten. En de alles-uitgeprint versie. Deze is te bestellen voor € 24,99 inclusief verzendkosten. Heb je zin hebt in een leuk origineel spel thuis samen met je gezin, als lerares/leraar op school, of tijdens een kinderfeestje? Dan is dit spel uitermate geschikt.

Een deel van het spelbord en de kaartjes van de escaperoom Kasteel Op Slot.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag dit spel spelen in de vakantie? Wij in ieder geval wel! Wil jij ontsnappen uit Kasteel Op Slot? Los dan de zes opdrachten op en ontdek zo de code van het slot op de poort. Kijk, lees, luister én gebruik je gezonde verstand! Bestel hier Kasteel op Slot. Een mooie samenwerking tussen moeder en zoon!

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest