Musical escaperoom in Amsterdam tijdens Uitmarkt

augustus 27, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Het laatste weekend van augustus start met de Uitmarkt in Amsterdam het nieuwe culturele seizoen. Amsterdam staat dan in het teken van cultuur. De start van een nieuw seizoen theater, musical en cabarat gaat weer van start. Stage Entertainment Nederland laat op zaterdag 29 en zondag 30 augustus theaterliefhebbers kennismaken met een speciaal soort escape room. We kennen al een escape room met een opera tintje Escape Rozet in Arnhem. Dit is toch weer iets heel anders. Op de Uitmarkt in Amsterdam heb je volgend weekend de mogelijkheid om een musical escaperoom te spelen.

Musical Escaperoom

In de musical escaperoom wordt natuurlijk de nodige kennis van musicals van je verwacht om de puzzels op te lossen. Zoals Maurice Wijnen ook in de teaser al aangeeft. De raadsels in de escape room hebben betrekking op de voorstellingen van Stage Entertainment Nederland. Je hebt 15 munten de tijd om uit de kamer te komen met de geheime code. Een tijd die we veel terug zien bij mobiele escape rooms waarbij je vaak ook minder tijd hebt dan de standaard 60 minuten.

Uitmarkt Amsterdam

De Uitmarkt wordt gezien als de landelijke opening van het culturele seizoen. Op 28 tot en met 30 augustus kun je op en rondom het Museumplein en Leidseplein genieten van allerlei culturele activiteiten. De 38e editie van de Uitmarkt staat in het teken van nieuw talent. 3 dagen lang verschillende gratis optredens op verschillende podia en presentaties van zo’n 200 culturele instellingen. Een knallende opening, voorproefjes van het nieuwe seizoen en kijkjes achter de schermen. Traditiegetrouw wordt de Uitmarkt zondagavond afgesloten met een daverende Musical Sing-a-long! Er zijn verschillende musicalsterren om te signeren, waaronder Pia Douwes, Freek Bartels, Tim Douwsma en Vajèn van den Bosch. Verder is er uiteraard genoeg informatie te krijgen over de voorstellingen die dit theaterseizoen te zien zijn. De stand en de musical escaperoom zijn op zaterdag 29 en zondag 30 augustus te bezoeken van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Onder alle deelnemers die zich hebben weten te bevrijden wordt na afloop van de Uitmarkt een musicalpakket verloot, bestaande uit vrijkaarten voor alle voorstellingen van Stage Entertainment Nederland in het nieuwe theaterseizoen. Dat is nog eens een mooie prijs om zo snel mogelijk uit een escape room te komen. Mocht je nou niet kunnen, er zijn inmiddels veel meer escape rooms in Amsterdam. Die uiteraard ook leuk zijn om te doen.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest