Nederland en België scoren hoog in TERPECA Awards 2023

december 19, 2023 | Nieuws | Karin Goumans

Wauw! Wat waren we benieuwd. Afgelopen zaterdag 16 december was het dan eindelijk zover. De uitslagen van de TERPECA awards 2023 zijn binnen. Ook dit jaar hebben fans van escaperooms over de hele wereld weer massaal gestemd op hun favoriete locaties.

Maar we zullen jullie niet langer in spanning houden. Lees snel verder om de top 100 beste escaperooms te ontdekken.

Terpeca 2023

Dit jaar waren er maar liefst 943 kamers genomineerd van over de hele wereld. In België hadden we 22 genomineerde kamers, waarvan er 9 de finale hebben gehaald. In Nederland waren er 43 genomineerde kamers, waarvan er 29 de finale wisten te bereiken. Dit vertegenwoordigt een stijging ten opzichte van vorig jaar, waarop zowel Nederland als België trots mogen zijn.

Uitslag 2023

Laten we nu doorgaan naar het officiële gedeelte. Hieronder vind je een overzicht van alle escaperooms die in de TERPECA Top 100 van 2023 staan.

Nederland

1. Molly’s Game – Down The Hatch – Voorburg
2. The Dome – Mama Bazooka – Bunschoten
12. The Non Believers – Your Escape – Leiden
18. Stay in the Dark – Dark Park – Vlaardingen
31. The Alchemist – Sherlocked – Amsterdam
49. Lost and Found – Kamer 237 – Volkel
65. The End – Dark Park – Zoetermeer
71. Jason’s Legacy – Outerground Escape Rooms – Rijswijk
86. Illusion – Epic Escape – Waalwijk

België

5. De Wraak van Han – De Gouden Kooi – Mechelen
22. The Movies Experience (90 min versie) – The Push Mystery Rooms – Dudzele
25. The Toy Factory – Escaperoom Antwerpen – Zoersel
32. Demise of the Gricers – Entered
69. Le Prince – Escaping Belgium – Retie

Zoals je kunt zien, staan er 9 escape rooms uit Nederland en 5 uit België in deze prachtige lijst, waarbij de eerste en tweede plaats naar Nederland gaan. We zien ook nieuwkomers in vergelijking met vorig jaar, zoals Outerground Escape Rooms, Sherlocked en Your Escape, die dit jaar zijn genomineerd, finalisten werden en nu in deze top 100 staan. Van harte gefeliciteerd!

Gefeliciteerd!

We willen iedereen feliciteren met deze geweldige prestatie. Maar laten we ook zeker onze andere verborgen juweeltjes in Nederland en België niet vergeten; die zijn er genoeg.


Zoals de makers en bedenkers van Down the Hatch zelf ook zeggen:
“Bovenaan deze lijst staan betekent niet dat het de beste kamer ter wereld is. Het betekent dat we gewaardeerd worden door vele enthousiaste spelers”.

Dus ga zeker de komende tijd weer escaperooms spelen, vooral tijdens de kerstvakantie. Of je nu met familie, vrienden of collega’s bent, het is een unieke en spannende activiteit om samen van te genieten.

Wij kunnen niet wachten om de volgende kamer te ontdekken.

Mocht je de bekendmaking van de uitslagen op 16 december hebben gemist en deze nog graag willen zien, dan kun je de uitzending hier terugkijken.Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest