Wat moet je vooral niet doen als je naar escape room gaat

juli 5, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar 3 Comments

Overal is een etiquette, en zo ook in een escape room. Zo moet je sommige dingen vooral wel doen, maar deze dingen kun je maar beter laten voordat je de escape room betreedt, om het spel voor jezelf of anderen niet te verpesten.

1. Te laat komen

Escape rooms geven vaak al aan of je alstublieft op tijd wilt komen, dit is voor jezelf ook wel zo handig: je moet van tevoren uitleg krijgen over hoe het spel precies werkt, en als je te laat komt, heb je de tijd niet meer. Het kan zelfs zo zijn dat je niet meer de kamer in mag als je veel te laat komt, want er misschien wel meerdere reserveringen achter elkaar en die kunnen niet pas later beginnen. Check van tevoren dus goed hoe lang het reizen is en ga op tijd weg om uitsluiting van deelname te voorkomen.

2. Walkthroughs zoeken van de escape room

De waarschuwing om niet naar een walkthrough van een escape room op zoek te gaan, gaven we al eerder . Hierbij gaven we aan dat als je een leuk het een leuk en avontuurlijk uitje wilt, dat je dan het beste niet op zoek moet gaan naar filmpjes waarop de kamer te zien is en wordt uitgelegd of voorgedaan wordt hoe je de puzzels moet oplossen in die escape room. Doe je dit wel, is de spanning ervan af en het leukste van een escape room is juist dat je voordat je naar binnen gaat, je niets weet. Kijk het dus niet, hoe nieuwsgierig je ook bent.

3. Met te weinig mensen gaan

In de meeste escape rooms kun je al vanaf twee personen terecht, maar het is echt beter om met een grotere groep te gaan: veel meer competitie en je hebt een hogere kans om te ontsnappen omdat je met meer mensen naar een oplossing kunt zoeken. Daarnaast is het ook veel gezellig en is er meer competitie onderling. Je kunt zelf kiezen met hoeveel mensen je gaat, maar houd dit in je achterhoofd. Wij hebben verschillende kamers gespeeld met 2 personen en merken echt dat je het liefste met 4 mensen wilt zijn om de kans te vergroten dat je uit de kamer komt.

4. Alcohol of drugs gebruiken

Het kan je nog zo leuk lijken om in een trip de escape room te bezoeken, erg slim is het niet: in alle escape rooms mag je niet naar binnen als je onder invloed bent. Ook wel logisch, want anders zouden dronken mensen de kamer kunnen slopen en voor de rest van het team is het ook niet erg prettig. Sowieso zijn escapers al niet voorzichytig aangelegd als ze alles verschuiven of proberen op te maken. Bewaar die borrel dus voor na afloop van het spel: is veel gezelliger en je loopt niet het risico dat je niet toegelaten wordt.

De meeste escape rooms hebben op hun website nog een eigen regelement. Lees ze door zodat je daarop voorbereidt bent, want het zou zonde zijn als je daardoor de kamer niet in mag, want het escape spel: dat wil je niet missen.

Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

3 Comments

  • Als het niet heel erg is, volgens mij wel. Bij ons komen vaak mensen die zeggen claustrofobisch te zijn maar dat in het vuur van het spel, vergeten lijken te zijn. Wij doen de deur achter je dicht, maar niet op slot. Voor de spelbeleving lijkt dat niets uit te maken. Of dat in andere escaperooms zo is, zou ik niet weten. Martin, Goldberg Escape Groningen

   Beantwoorden

  • Hallo Joke, ik heb (veel) last van claustrofobie maar kan het onder controle houden door bezig te blijven. De eerste 5 minuten is moeilijk voor me en probeer ik in gedachten te houden dat je altijd wordt gemonitord. Daarna zit je zo in het spel dat je er geen last meer van hebt.

   Voor mijn eerste escaperoom heb ik de afspraak gemaakt dat ik de sleutel bij me mocht houden voor het geval ik in paniek zou raken. Een andere optie is de afspraak dat je bijvoorbeeld je hand opsteekt of een ander teken geeft.
   Bij de tweede escaperoom had ik die afspraken niet meer nodig en vanmiddag gaan we de (voor mij) derde kamer doen, ben echt enthousiast!!

   Bovendien….wie is er nu gemotiveerder om te ontsnappen dan iemand met claustrofobie? 🙂 dat wordt een record tijd!!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest