Nieuw! The X-Cube Experience

januari 1, 2021 | Interviews | Mike van Hoenselaar

De X-Cube is een concept waar je allerlei verschillende belevingen kunt doen. Denk aan het oplossen van een moord, het kraken van een bankkluis of het ontmantelen van een bom.

“De bedoeling is dat we heel Nederland vol zetten met X-Cubes” zegt Martin van der Meer, een van de twee initiatiefnemers van dit project.

Wat is de X-Cube?

De X-Cube is een ruimte van 16 vierkante meter met grote beeldschermen, geluid en ingericht om een levensechte beleving mee te maken. De interactie is voornamelijk met het grote touchscreen. Hierop wordt uitleg gegeven en kunnen antwoorden worden ingevoerd op het scherm. Mocht je vastlopen dan kun je hints en tips krijgen.

World Intelligence Center

In de eerste beleving van de X-Cube wordt een team geplaatst in een klein spionnen-trainingscentrum en kunnen zij in deze interactieve wereld door middel van opdrachten en puzzels zo veel mogelijk punten verdienen om de felbegeerde titel ‘Meesterspion’ in de wacht te slepen.

De game duurt ongeveer 60 minuten en is bedoeld voor jong en oud. Samenwerken en goed communiceren is essentieel. Wie weet zet jij wel de hoogste score neer! 

Hoe goed houdt jouw team zich tijdens een spionnentraining? Kan jouw team goed samenwerken? Kunnen jullie een verdacht persoon volgen? Codes kraken? Afluisterapparatuur opsporen? Duik in het verhaal van de X-Cube en haal de hoogste score met je team!

Van der Meer: “De eerste game is het World Intelligence Center, maar we gaan ook meer games maken, zodat blijft de X-Cube iedere keer interessant om te bezoeken.”

Eerste X-Cube staat in Maasluis

De eerste X-Cube is nu beschikbaar in Maassluis. Theater Koningshof heeft met het plaatsen van de X-Cube een primeur in huis. Als eerste locatie in Nederland is deze interactieve experience beschikbaar voor publiek.

“De X-Cube is een initiatief van ondernemers uit Maassluis die een perfecte locatie in Maassluis zochten voor hun eerste lancering.” Zegt Wim Staessens, directeur van Theater Koningshof. “Wij hebben met onze locatie ruime openingstijden én een mooie plek om deze X-Cube te plaatsen. Dit soort entertainment past prima bij Theater Koningshof.“

COVID 19: Je kunt de X-Cube zonder problemen met 4 personen spelen en zelfs met 6 personen uit je eigen adres of huishouden. Je kunt afstand houden, ze houden het schoon en het is goed geventileerd. Theater Koningshof is gesloten t/m 19 januari 2021. Je kunt wel alvast boeken voor na deze datum.

Wij hebben het al mogen beleven en wat ons betreft een interessant en uitdagend concept. Een uitje samen met je vrienden/gezin/familie voor op vakantie, zoals op een vakantiepark of bijvoorbeeld op een locatie zoals nu in Maassluis is leuk om er even tussenuit te zijn.

Je voelt je even afgesloten van de echte wereld. Het is geen escaperoom, maar een spannende nieuwe beleving wat wel veel weg heeft van een escaperoom. Het heeft wat ons betreft ook wat weg van een arcadespel zoals je die kent van de amusementhallen.

De X-Cube is te boeken voor 80 euro per beleving voor max 6 personen. Voor boeken en meer informatie kijk op hun website.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Pin It on Pinterest