Nieuwe escape room in binnenstad Kampen

mei 15, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Sinds een paar jaar zijn escape rooms ook in Nederland te vinden, en de inwoners van Kampen kunnen nu ook een escape room verwelkomen. Sinds half mei dit jaar kunnen mensen die wel houden van spanning hun hart ophalen in de Nieuwe Toren, waar ze met een groep voor een uur worden opgesloten om binnen dat uur moeten proberen te ontsnappen.

In een escape room wordt een groep mensen opgesloten om binnen een bepaalde tijd door het oplossen van raadsels en het vinden van aanwijzingen te ontsnappen uit de ruimte. Lees de definitie van een escape room. Elke escape room heeft een verhaal, zo ook Escaperoom Kampen, vertelt Melvin Brandenburg van Kamper Events aan kampenonline.com: “Onze escaperoom in de Nieuwe Toren staat in het teken van de (half verzonnen) geschiedenis rondom de Nieuwe Toren, een monniksorde ontdekt dat de brand in het Heilige Geestgasthuis is aangestoken. We vragen de bezoekers om te helpen dit mysterie binnen een uur op te lossen”

Jos Hogenbirk zegt dat Escaperoom Kampen ook Kampen zelf in de spotlights wilt zetten: “We hopen naast een prachtig concept voor bewoners van Kampen ook een bezoekerstrekker voor mensen van buitenaf te hebben neergezet. Veel escaperooms worden bezocht door mensen vanuit het hele land, we zouden deze mensen graag beter kennis willen laten maken met Kampen. Door middel van arrangementen willen we zorgen dat deze bezoekers ook verder Kampen intrekken.”

Escaperoom Kampen bevindt zich in de Nieuwe Toren in de Torenstraat in Kampen, makkelijk te bereiken vanaf station Kampen (600 meter van Station tot Torenstraat). Het spel kan met maximaal zes personen per keer gespeeld worden, maar bij grotere groepen kan de rest van de groep zich bij de Escaperoom vermaken totdat zij na de eerste groep de kamer kunnen betreden.

Reserveren  is mogelijk in combinatie met een ‘Napraat arrangement’ met een abdijbiertje bij Café ’t Ponton in Kampen. Escaperoom Kampen is dagelijks geopend en op zondag vanaf 13 uur. Meer informatie over de escape room in Kampen natuurlijk bij Escape Rooms Nederland te te vinden.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest