Nieuwe escape room in Gevangenpoort Bergen op Zoom

juli 23, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Bergen op Zoom krijgt ook een escape room. Deze zal gebouwd worden in de Gevangenpoort. Op vrijdag 11 september is men klaar met de restauratie van de Gevangenpoort en zal ook de escape room geopend worden. Onderin de poort komt namelijk een escape room geheel in stijl van de Gevangenpoort. Deze kamer is een mysterieuze ruimte die eigenlijk niet ontdekt had mogen worden. Jarenlang vergeten of misschien wel bewust verborgen en ontoegankelijk gehouden? Het blijkt een ruimte vol authentieke attributen, ingenieuze puzzels, en eigenzinnige hersenkrakers. De puzzels en raadsels linken aan de verhalen die boven in de tentoonstellingsruimtes worden verteld. Aan de bezoekers de uitdaging om binnen het uur te ontsnappen.

“De escape room in de Poort blinkt uit in de totaalbeleving. Het verhaal, de aankleding en de verwondering versterken het concept. Alles klopt. Dat voel je!”, aldus wethouder Arjan van der Weegen met onder andere cultuur in zijn portefeuille.

De Poort barst uit haar voegen van de verhalen. Verhalen van gevangenen, cipiers, drossaards en beulen die de ziel van ruim vier eeuwen historie blootleggen. De een nog wonderlijker dan de ander. Altijd kleurrijk en razend spannend. Verhalen die het waard zijn om aan een breed publiek te vertellen.

”Cultuur en vrije tijdsbesteding vinden we erg belangrijk in Bergen op Zoom”, aldus wethouder Van der Weegen. “Onze stad biedt veel en de Gevangenpoort is een van onze pronkstukken. Op dit moment is men volop bezig met de restauratie en het ontwikkelen van de activiteiten voor in de Gevangenpoort. Opening van de poort gebeurt op vrijdag 11 september. Een mooie start dus.”

Meer informatie over de escape room in Bergen op Zoom.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest