Nieuwe escape room in oude sigarenfabriek Wageningen

juni 18, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Gelderland had al een paar escape rooms en sinds juni dit jaar is er ook een escape room in Wageningen, en wel in een oude sigarenfabriek.

In een bunker

Rutger Kroes en Joeri Versteegen, twee oud-studenten van de universiteit van Wageningen, hebben de afgelopen maanden een deel van de oude sigarenfabriek, het Schimmelpenninckgebouw aan de Nude, omgetoverd tot een escape room. Bij het bepalen van het thema van de escape room is gedacht aan de geschiedenis van Wageningen: de kamer stelt een bunker uit de Tweede Wereldoorlog voor, omdat in Wageningen de onderhandelingen voor de capitulatie van Duitsland zijn gevoerd, wat leidde tot het einde van de oorlog.

De eerste groepen die uit de kamer kwamen, zaten vol adrenaline en waren erg enthousiast toen ze wisten te ontsnappen uit de kamer. Bezoekers moeten in de kamer puzzels en raadsels oplossen om contact te leggen met de geallieerden om te kunnen ontsnappen uit de kamer.

Prijzen en locatie

De prijzen voor een bezoek aan deze escape room variëren: je kunt met maximaal 7 personen tegelijk spelen en hoe meer personen, hoe lager de prijs per persoon. Studenten en scholieren krijgen €1,50 korting als zij reserveren voor een spel op maandag t/m donderdag.

De escape room bevindt zich aan Nude 28 e-1 – ingang 3, en is te bereiken per bus vanaf station Ede-Wageningen.

We kunnen niet wachten om de kamer te gaan bewonderen.

Meer informatie over Escape Room Wageningen.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest