Terug in de tijd in nieuwe escape room UNESCO België

april 20, 2023 | Nieuws | Karin Goumans

UNESCO kennen we van de escape room in de bibliotheek Utrecht. Ze hebben in Utrecht 1 beleving genaamd: ‘The Lost Book’. In deze escape room maak je kennis met UNESCO, Werelderfgoed en Mensenrechten. Je leert werken in een team en je creativiteit gebruiken om de oplossing te vinden. Behalve dat deze escape room spannend is, is hij dus ook super leerzaam. Voorkennis over UNESCO is niet nodig.

Er nu een nieuwe escape room geopend in UNESCO Werelderfgoed te Wortel in België. Deze escape room Landloper is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Kempens Landschap.

Escape room De Landloper

Belevingshuis Landloper is een escape room gevestigd in België, te Wortel. Deze locatie is historisch betekenisvol door de kolonie van weldadigheid die er vroeger gevestigd was. Dit maakt deze escape room niet alleen uniek, maar ook bijzonder relevant voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis. Het thema Landlopers past dus perfect bij deze locatie.

Laat je onderdompelen in de wereld van de landloper uit de Kolonie. Beleef het mooie in indrukwekkende verhaal, stap binnen en leer de wereld van de voormalig Landlopers van Wortel Kolonie kennen. Overal waar je kijkt, zit je volledig in hun leefwereld en ze doen er alles aan om deze illusie te bewaren.

Beleef en ga terug in de tijd

Deze escape room is speciaal ontworpen om bezoekers terug te brengen in de tijd en hen een idee te geven van wat het leven was voor deze landlopers in de jaren 20 van vorige eeuw.

De eigenaren en makers van deze escape room hebben al hun passie en liefde voor de geschiedenis en het verleden terug laten komen in deze beleving. Dit proef en zie je ook in alles terug. De ontmoetingsruimte is ontworpen om je het gevoel te geven dat je bij je grootouders op bezoek bent. Hier kun je genieten van heerlijke dranken uit het verleden en nu, terwijl je omringd wordt door antieke meubels en accessoires.

Een mooie manier om de rijke geschiedenis van deze locatie en de geschiedenis en cultuur levend houden door middel van deze escape room.

Ben je nieuwsgierig geworden? En ben je binnenkort in België? Hier kun je deze escape room reserveren.

Veel plezier!

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest