Nieuwe outdoor game ‘Het Beleg van Eindhoven’

juni 16, 2021 | Nieuws | Karin Goumans

Sinds de corona periode zien we steeds meer online en outdoor games. We willen allemaal samen met onze vrienden, familie of collega’s iets unieks ervaren. Zo heeft Escape Room 040 in Eindhoven een nieuwe outdoor escape game ontwikkeld. ‘Het Beleg van Eindhoven’.

Het Beleg van Eindhoven is een spannend avontuur door het centrum van Eindhoven. Je leert hierbij de stad op een andere manier kennen. De eigenaren noemen dit de ‘Da Vinci Code van Brabant’, waarbij je wordt meegenomen in de geschiedenis van Eindhoven.

Wat is het Beleg van Eindhoven?

Robert van Cranendonck was wat aan het opruimen op in de kelder van Villa Ravensdonck. Het gebouw met een zeer gewelddadige geschiedenis dat beter bekend staat als het kasteel van Eindhoven, heeft in de loop der jaren nogal wat stof doen opwaaien. De achter achter achterkleinzoon van de Spaansgezinde baron d’Eubise had een claim ingediend dat de Villa zijn rechtmatige bezit was. Hij had papieren gevonden waarvan hij beweerde dat het de eigendomsakte was van de Villa. Een slepende rechtszaak was het gevolg waarbij afpersing en bedreigingen niet vreemd waren.

Geïnspireerd door de verhalen van zijn vader, rommelde Robert tussen de papieren en perkamenten. Opeens viel zijn oog op een dagboek. Voorzichtig pakte hij de broos uitziende lederen map op en sloeg de map open. Het was het dagboek van Barend van Cranendonck. Robert had hier in de familie wel eens iets over gehoord, maar was toen te jong om te beseffen waar het over ging. Hij ging bij het raam zitten en begon te lezen. Het priegelige handschrift was soms moeilijk te ontcijferen, maar daar worstelde Robert zich wel doorheen, want wat er stond was ongelooflijk!  Barend schreef over een moord op zijn goede vriend Johannes van Berckel. Kennelijk had hij hem gevonden in de catacomben van de Sancta Katarina, wat we tegenwoordig de Catharinakerk noemen, met zijn hals doorgesneden. Barend schrijft over een groot geheim dat Johannes aan hem had achtergelaten. Degene die Johannes had vermoord had geen kans gezien de geheimen te ontrafelen om zo het geheim van Johannes te stelen, maar het was Barend wel gelukt!

Voordat jullie beginnen krijgen jullie een mysterieus dagboek. Dit dagboek nemen jullie mee tijdens het hele avontuur in de stad. Misschien bevat het aanwijzingen? In dit dagboek staat het verhaal van Barend van Cranendonck. Jullie doen een schokkende ontdekking over een lang verloren schat welke waarschijnlijk in Eindhoven verstopt is. Ga op zoek naar de verloren schat in het centrum van Eindhoven, ontrafel de geheimen en kraak de codes. Speel de hoofdrol in dit spannende avontuur. Lukt het jullie om de schat veilig te stellen?


Geheime locaties

Dit outdoor spel is te spelen met een groep tot 6 personen. Het duurt ongeveer 2,5 uur en de start locatie is het Eetcafe Barney’s. Kosten zijn 29,50 per groep. Echt een mooie prijs om dit spannende mysterie op te lossen in de buitenlucht. Je zult ongeveer 3 kilometer aan het wandelen zijn in totaal. Voor kinderen/families met kinderen zal er een versie van 1,5 kilometer gerealiseerd worden. Hierbij zijn de vragen een stuk makkelijker waardoor het vanaf 10 jaar ook gespeeld kan worden. 
Voor grotere groepen vanaf 20 personen, hebben ze een speciale variant van het Beleg van Eindhoven waarbij groepen tegen elkaar strijden. De groep die als eerste het einddoel heeft gehaald wint.

Ga op pad met het dagboek en laat je telefoon of tablet de rest doen. Vind de geheime locaties, los de puzzels op en ga alle uitdagingen aan. Bewijs jezelf en laat je opnemen in de geheime orde. De kennis en kunde van de hele groep zal op de proef gesteld worden…. zijn jullie er klaar voor?

Eind juli zal er ook een outdoor escape avontuur gelanceerd worden welke je met een fiets of e-chopper kan spelen. Deze route zal tussen de 20 en 30 km bedragen en je meenemen langs prachtige historische en spannende plekken in en rondom Eindhoven. Hiernaast hebben ze nog diverse speurtochten, elk van een ander niveau en tijdsduur.
Wil je meer weten, wil je al boeken of heb je nog vragen? Eindhoven 040 kan al jullie vragen beantwoorden. We zijn heel benieuwd hoe het geweest is voor degene die al gespeeld hebben.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest