Sherlocked start offline crowdfunding campagne voor unieke toren beleving in Beurs van Berlage

maart 8, 2017 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Sherlocked, de makers van de bekende escaperooms in de Beurs van Berlage in Amsterdam, lanceren vandaag
een nieuwe ervaring in de toren van de Beurs. Het doel is namelijk om er weer een nieuwe mysterieuze beleving neer te zetten zoals we ook The Architect en The Vault al kennen van Sherlocked. Alleen moeten we er nog wel even op wachten, omdat het team een hele unieke manier gevonden heeft om het project realiteit te laten worden.

Toren van Beurs van Berlage

Voordat het zover is gaat Sherlocked eerst iets anders doen met de toren van de Beurs van Berlage. Deze 114 jaar oude toren is een totaal onderbenut stuk erfgoed in hartje Amsterdam, iets wat niet onopgemerkt is gebleven bij Sherlocked.

“Het heeft wat lobbyen gekost, maar uiteindelijk is het gelukt om de toren onder onze vleugels te nemen. We kijken ernaar uit om deze unieke plek weer te kunnen delen met bezoekers” aldus Victor van Doorn, medeoprichter van Sherlocked.

Rondleidingen door toren Beurs van Berlage

De toren zal vanaf nu tijdelijk geopend zijn voor historische rondleidingen. Met deze rondleidingen wil Sherlocked geld ophalen om de toren nog meer magie in te blazen met een nieuwe mysterieuze experience. Als een soort offline crowdfunding. Met het geld dat opgehaald wordt met deze rondleidingen wordt de mystery experience gebouwd. De velen trappen in de toren zijn een prachttoneel voor de creatieve denkers van Sherlocked.

Zodra namelijk 4000 bezoekers de toren hebben bezocht zal deze tijdelijk sluiten om een nieuwe mysterieuze ervaring
te realiseren. Tot die tijd kan de rondleiding op vrijdag tot en met maandag worden bijgewoond, kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang of aan de balie van de Beurs van Berlage. De toren is al vanaf vrijdag 10 maart open voor rondleidingen. Een kaartje kost €9,50.

Hoe lang zou het duren?

Escape Rooms Nederland hoopt dat er 100 bezoekers per dag gaan komen vanaf 10 maart. Dan hoeven we maar 10 weken te wachten totdat het aantal van 4000 bezoekers is gehaald. Sherlocked zelf hoopt op 200 bezoekers per dag. Daarmee zouden we over een week of 5 al genoeg bezoekers hebben. Laten we het hopen. Na het spelen van The Architect en The Vault kunnen we niet wachten om weer een nieuwe experience van Sherlocked te gaan spelen.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest