Nieuw onderzoek: aantal escape rooms stijgt explosief

februari 6, 2016 | Nieuws | Mike van Hoenselaar 1 Comment

Het aantal ‘escape rooms’ in Nederland neemt snel toe. In 2013 openden de eerste escape rooms in Nederland. In september 2014 werd er bij een uitzending van het programma De Wereld Draait Door een mobiele escape room gespeeld waarna het ineens heel erg hard ging. In 2015 breidde het fenomeen zich verder uit tot bijna 150 locaties aan het einde van het jaar.

Aanbod naar 400 locaties in 2020

“De verwachting is dat het aanbod zal toenemen tot circa vierhonderd locaties in 2020”

zegt horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners, dat onderzoek deed naar escape rooms in samenwerking met Escape Rooms Nederland. Men spreekt van een opvallend snel stijgende trend. De meeste consumenten moeten het concept nog leren kennen en willen wel eens iets nieuws proberen.

Escape room bouwaanvragen

Ook wij bij Escape Rooms Nederland merken we het aan het aantal bouwaanvragen voor escape rooms die we binnenkrijgen. Momenteel krijgen we elke dag wel een aanvraag van een gevestigd bedrijf zoals een hotel, restaurant of evenementenlocatie die er een escape room bij wil beginnen of van een startende ondernemer. Ongeveer een kwart van de escape rooms in Nederland is gevestigd bij bestaande leisure-aanbieders, driekwart zijn gespecialiseerde aanbieders.

Onderzoek downloaden

Download en lees het onderzoek

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest