Online escaperoom Big Pursuit is terug, maar dan anders!

maart 18, 2021 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Tijdens de eerste Corona lockdown in 2020 sloegen 15 Belgische escaperoom eigenaren de handen in elkaar om een gratis tijdelijke en leuke online escape game aan te bieden. The Big Pursuit. Ze hielden altijd de deur op een kier om een 2e editie op te starten. Dit gebeurd nu, alleen in een andere vorm…

The Global Escape

The Global Escape is een online escape game platform waar je als team de strijd aan gaat tegen vrienden, familie of collega’s om de snelste ontsnappingstijd neer te zetten. Het doel van het spel is in eerste instantie Fun! Als tweede is het doel Team bonding! Je werkt als team samen om online raadsels, uitdagingen en brainbrekers op te lossen.

Op verschillende locaties een online escape uitdaging spelen

Om The Global Escape te spelen moeten de spelers niet fysiek op dezelfde locatie zijn. Helemaal niet zelfs. De makers raden zelfs aan dat spelers dit op verschillende locaties spelen. Van thuis, op kantoor of in een strandstoel op de Bahamas. Zolang er maar wifi is! Elke speler speelt op zijn/haar eigen apparaat en communiceert met zijn/haar team via een conferencetool naar keuze.

Aan alle raadsels, uitdagingen en brainbrekers hangen punten vast. Hoe sneller jullie een raadsel oplossen, hoe meer punten jullie als team krijgen. Per tip die gevraagd wordt, gaan er punten verloren. Strategisch nadenken dus! Het team die het spel uitspeelt met de meeste punten, wint!

3 verschillende games

Ze hebben op moment twee games beschikbaar en de derde is under construction.
Het is heel makkelijk om te beginnen. Kies een game, betaal het spel en speel! Of speel later, want na betaling krijg je een code opgestuurd en kunnen jullie zelf beslissen wanneer je wenst te spelen.

 • Speel in teams van 4 tot 7 personen
 • In het Nederlands, Frans of Engels
 • Duur: 60 tot 90 minuten
 • Niet fysiek samen zijn, enkel digitaal via een videocall platform naar
  keuze .
 • Onmiddellijk te spelen of op een moment naar keuze (na betaling kan je de teams meteen opzetten en krijgen alle spelers een email)

Lockdown-escape-box

Ze hebben ook de Lockdown-escape-box ontwikkeld. Dit is een fysieke escapebox die je thuisgestuurd krijgt. In deze box zit een combinatie van on- en offline raadsels!
Bij aankoop krijg je thuis deze box toegestuurd met fysieke en digitale elementen! Het spel is te spelen met minimaal twee personen, duurt ongeveer 60 minuten en kost slechts €25 (inclusief verzending).

Op dit moment is er 1 lockdown escapebox beschikbaar. Er zijn er nog 2 nieuwe thema’s in de maak. We zijn heel benieuwd!
Er zijn slechts 50 boxen beschikbaar! Helaas zijn deze boxen alleen nog maar in België leverbaar.

Ben je nieuwsgierig naar de online games, dan kun je via de website van Global Escape deze online spellen boeken en deze lockdown escapebox bestellen.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Pin It on Pinterest