Online Kerst Escaperoom ‘Escape The Naughty List’

december 24, 2020 | Nieuws,Reviews | Karin Goumans

Update 2 december 2021: Ook dit jaar weer te spelen! Zowel vanuit huis bij elkaar als op afstand voor bedrijven.

Escape The Naughty List is een online escaperoom. Vlak voor kerst krijg je een brief van de Kerstman. Er staat in dat jullie dit jaar geen cadeau’s krijgen en op de naughty list staan!

Het is tijd om dit op te lossen met de Kerstman. Je reist samen naar de Noordpool om Elfen om te kopen met koekjes en om in te breken in het huis van de Kerstman.

Doorzoek de elfenhuisjes. Kraak de codes, zet je naam op de ‘Nice lijst’ en red de Kerst.

Online op afstand met elkaar

Speel dit spel samen met je vrienden, familie, gezin, buren gezellig thuis met elkaar of samen op afstand met je collega’s. Los samen dit mysterie op en red jullie kerst.

Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers, meerdere teams mogelijk, dus met zoveel mensen te spelen als je wilt. Minimale leeftijd is 12 jaar (maar samen met ouders kunnen kinderen vanaf 9 jaar ook meedoen). Je bent ongeveer 60 tot 90 minuten bezig.

Kosten: € 5,00 per speler voor de “samen thuis” versie en €7,50 (ex BTW) voor de aangepaste bedrijfsversie om op afstand met elkaar te spelen via een online meeting.

We spraken Maaike Stade, de maker en bedenker van deze online escaperoom.

Is deze game alleen beschikbaar voor de feestdagen? Daarna niet meer?

“We laten hem voorlopig gewoon nog online, in ieder geval de hele kerstvakantie. Ik zit nog te denken een kleine aanpassing te doen voor na de kerst.”

Hoe ben je op dit idee gekomen? 

“Ivm corona was er bij mijn huidige werkgever helaas een stuk minder werk, ik werkte 2,5 jaar bij een escaperoom bedrijf. Ik werd dus gedeeltelijk afhankelijk van een uitkering en dat zette een knopje bij me om. Ik ben alleenstaande moeder en dat is soms al pittig genoeg, ik wilde meer voor mij en mijn dochter en besloot eindelijk de stoute schoenen aan te trekken en voor mezelf te beginnen.”

“Deze gekke coronatijd kan ook nieuwe kansen bieden, als je ze maar durft te pakken en bereid bent hard te werken. Ik heb al zo vaak moeten horen dat ik voor mezelf moest beginnen, gezien mijn creativiteit en ideeën. Voorheen durfde ik die stap niet te zetten, wilde liever veilig in loondienst. Maar nu met corona is wel gebleken dat niets zeker is.”

“Ik ben gelijk begonnen met bouwen nadat mensen om me heen me vroegen om een leuke escape activiteit online. Vooral bij bedrijven is er nu een grote behoefte hun personeel online samen te brengen en dat zal voorlopig ook nog zo blijven.”

“Volgend jaar wil ik me, naast bedrijven, ook gaan richten op spellen voor particulieren. Omdat daar nog veel techniek en marketing bij komt kijken met een webshop en inlogcodes heb ik het nu bij het kerstspel voor bedrijven gelaten. Maar toen ik met mijn vrienden van Bar Boef om tafel zat kwam het idee om het toch online aan te bieden zodat deze fantastische horecazaak in deze zware tijd nog een extraatje kan verdienen. En zo kunnen mensen thuis toch nog een leuke coronaproof kerstactiviteit doen.”

Waar ben je tegenaan gelopen tijdens het maken van dit spel?

“Zo, dat zijn best veel kleine dingen denk ik, maar ik ben een echte autodidact. Kan ik iets niet dan zoek en oefen ik net zo lang tot ik het wel kan. “

“Ik vond vooral het schakelen van iets maken voor escaperoom enthusiasts naar iets wat ook voor volledig onervaren mensen leuk is lastig. Voorheen ontwierp ik vooral dingen voor mensen die ook echt van spellen en escaperooms houden, die hebben meestal al de juiste manier van denken. Nu moest ik iets maken wat ook mensen die helemaal niks met spelletjes hebben leuk moeten vinden. Gelukkig heb ik veel getest en daar kwam ik nog geregeld tegen dat het te moeilijk of onduidelijk is. De balans vinden in een spel wat voor ervaren en onervaren spelers leuk is vond ik nog best pittig. “
“Maar ik vond het vooral een enorm leuk leerproces. In het begin bouwde ik het in een soort online quiz platform, maar daarin liep ik steeds tegen grenzen van het programma aan en kon ik niet doen wat ik wilde doen. Uiteindelijk vond ik een paar toffe programma’s zoals Floorplanner, Genial.ly en Lockee die gezamenlijk boden wat ik wilde. “

Waar ben je trots op in relatie tot dit spel?

“Hoe ik helemaal in mijn eentje in een maand tijd dit heb gebouwd, dat ik niet bij de pakken neer ben gaan zitten toen mijn werk minder werd maar het juist als drive heb gezien. Het was enorm hard werken, zelfs 2 keer een hele nacht doorgehaald om op tijd klaar te zijn voor testgroepen.”

“Het is achteraf enorm leuk om te zien hoe ik met een simpel programma begon en elke dag het spel beter en mooier werd. Gelukkig is mijn 11 jarige dochter erg begripvol en is ze ook dol op escapen. Ze gaf me alle ruimte iets moois op te zetten voor onze toekomst.  En dat ik die maand dan af heb kunnen sluiten met een succesvolle opdracht voor 180 man is dan echt te gek! Dat geeft me enorm veel energie voor volgend jaar.”

“Ik heb al 3 nieuwe opdrachten liggen, een online escape spel voor een grote kinderuitjes website, een educatief online escape spel voor een BHV bedrijf en de tofste opdracht kan ik helaas nog niet teveel over zeggen maar ik ga meewerken aan het ontwerp en de bouw van een hele toffe nieuwe fysieke escaperoom in een oud zwembad. Maar nu eerst even genieten van de feestdagen met m’n dochter. En dan hopelijk een heel succesvol 2021.”

Heb je dit geheel zelfstandig gemaakt?

“Ja, alles van begin tot eind. Achteraf best een prestatie, als ik zo bescheiden mag zijn 😉 Het bedenken van de puzzels, ontwerpen van kamers, bouwen van de interactie, regelen van testgroepen en klanten en zorgen voor een dochter. Maar ik heb een fantastische moeder en vriendengroep die me in alles hebben gesteund. En ik ben nog lang niet uitgeleerd, dit is pas het begin. De volgende spellen worden nog professioneler.”

Onze ervaring

We hebben dit met 1 team gespeeld. Het was echt heel erg leuk. Leuke uitdagende puzzels en de sfeer van Kerstmis is goed te proeven. Visueel is het mooi weergegeven en het opsplitsen van de teams maakt het dat je goed met elkaar moet communiceren en de informatie moet delen om dit spel succesvol te spelen. De verbinding tussen de mensen ligt centraal. Een heel mooi gegeven in deze tijd.

We vinden het zeker een aanrader om te spelen. Voor een aantrekkelijk klein bedrag steun je deze ondernemers en heb je zelf een hele leuke avond samen met je vrienden/familie/gezin etc.

Het spel is hier te bestellen. Je kunt starten wanneer het jou uitkomt. Hele fijne feestdagen voor iedereen en geniet van elkaar!

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest