Ontdek Elisabeth’s Mystery in de city escape game van Mystery House Valkenburg

juni 3, 2021 | Nieuws,Reviews | Mike van Hoenselaar

Mystery House in Valkenburg kennen we van hun mooie uitdagende kamers: The Asylum Revealed, The Lost Flight, The Zodiac Letter en hun kamer voor twee personen: Master Mind.
Mystery House is gevestigd in de oude bioscoop van het pittoreske Valkenburg. De escaperooms zijn elk gebaseerd op oude films, die als vloek in de bioscoop achtergebleven zijn.

Wij hebben de kamers inmiddels allemaal gespeeld en ze zijn stuk voor stuk aanraders! Rik Prinsen, de eigenaar van Mystery House, is een entertainer in hart en nieren en dat voel je meteen als je hier de drempel over stapt. Je voelt je meer dan welkom en Rik zit meteen in zijn rol. De spanning wordt direct opgebouwd.

Rik heeft niet stil gezeten in de corona periode. Hij heeft verschillende outdoor games ontwikkeld onder de naam ‘Mystery Unlocked’. Ook heeft Rik een print en play game gemaakt. Dit is een escaperoom beleving voor thuis en iedere Escape Story bestaat uit 9 challenges. Ook voor kinderfeestjes ben je hier aan het juiste adres.

Elisabeth’s Mystery

Elisabeth’s Mystery is een outdoor familie game in en door Valkenburg a/d Geul. Het is geheel coronaproof, geschikt voor 2 tot 6 personen en al voor 60 euro per spel te spelen.

Je ontdekt de stad Valkenburg op unieke wijze. Met dit avontuur leer je de mysterieuze geschiedenis en ga je zelfstandig op onderzoek uit.
Dit is het perfecte uitje voor puzzelaars, escaperoom liefhebbers, gezinnen en vriendengroepen.
Je ontvangt bij de start een pakketje met documenten die je op weg helpen het mysterie te ontrafelen.

Elisabeth’s Mystery duurt 2 á 2,5 uur, maar je kunt tussendoor gerust een gezellige pauze inlassen op een terrasje.

Het verhaal van Elisabeth

Durf jij het aan en kun jij Elisabeth helpen?
“Archeoloog koopt op een veiling een oude koffer. Al snel ontdekt hij dat deze koffer van het Kasteel van Valkenburg was. Elisabeth, een van de zussen van de Heer van Valkenburg, deelt haar diepste geheim en heeft hulp nodig om te ontsnappen aan de vloek van haar zus Philippa.”

Met Augmented Reality komt het centrum van Valkenburg op een heel andere manier tot leven. Via het scherm van jouw smartphone volg je al lopend het verhaal van Elisabeth; een jonkvrouw uit het roemruchte verleden van Valkenburg. Door je smartphone op voorwerpen en gebouwen te richten, komen clues naar voren of wordt het verhaal door Elisabeth zelf verteld.

Dit avontuur wordt gespeeld met je smartphone of tablet (Android & Apple beschikbaar). Een internetverbinding is noodzakelijk. ( 33% Smartphone, 33% fysieke puzzels in adventurebox, 34% Valkenburg zelf ).

Onze ervaring

Met het zonnetje hoog aan de hemel zijn we met ons gezin (2 volwassenen en 1 kind van 7 jaar) richting Valkenburg vertrokken. Een perfecte dag om Mystery House te helpen om het mystery van Elisabeth op te lossen. Ook is Valkenburg gewoon een hele leuk plek om eens te bezoeken. Heel toeristisch met vele gezellige terrasjes.Eenmaal bij Mystery House aangekomen zijn we heel vriendelijk ontvangen door de gastvrouw. Ze heeft ons alles uitgelegd en toen konden we aan de slag.
Een mooie tocht door Valkenburg stond ons te wachten. Dit was het weekend dat de terrasjes weer open

mochten dus het was erg druk in Valkenburg zelf. Maar dit was niet storend tijdens ons spel. Je komt op zoveel verschillende plekjes en ontdekt Valkenburg op een manier waarop je deze zelf niet had kunnen ontdekken.

Onze zoon hebben we alle zoek- en techniekopdrachten laten doen. Dit was perfect voor hem. Door de zon was het af en toe lastig de afbeeldingen in te scannen, maar hier hadden ze een mooie oplossing voor bedacht.
We hebben deze game gecombineerd met verschillende pauzes om even heerlijk te gaan zitten. Een hapje en een drankje tussendoor werkt prima omdat er geen tijdsdruk is. Je mag er de hele middag/dag over doen als je wilt.

Uiteindelijk hebben we het mysterie op weten te lossen. Wij komen snel terug bij Mystery House om Pieters Geheim te gaan spelen. Dit is ook een outdoor escape game voor 2 tot 6 spelers. Dit keer wel met tijdsregistratie. We zijn heel benieuwd.

Vind je het nog lastig om in deze coronaperiode een escaperoom te bezoeken, ondanks dat het weer kan en mag? Dan raden we dit soort buitenbelevingen van harte aan. Het is een perfecte manier om in de buitenlucht een escape ervaring te beleven.

Eindelijk is het mooi weer in Nederland. Het perfecte weer om een outdoor escape game te ervaren. We raden jullie dan ook zeker aan om deze games te ontdekken in het mooie Valkenburg.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest