Ontsnap uit escaperoom in Chatroulette zombie real life game

augustus 23, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Wij houden er van als het begrip escaperoom of real life game een creative twist krijgt. Sherlocked is met hun The Vault een brakin-experience, terwijl Escape Park Veluwe ook buiten er bij betrekt. Nu heeft een team van live action game fanaten de koppen bij elkaar gestoken en het bekende Chatroulette gebruikt om iets met escaperooms te doen.

Chatroulette is dienst waarmee je via je webcam willekeurig aan iemand anders ter wereld gekoppeld wordt. Dus videochat, maar dan willekeurig. Red House mysteries is een bedrijf dat bekend staat in Engeland als mystery experience bouwers. Zij hebben Chatroulette gebruikt om een escaperoom te bouwen. Wat je ziet op je scherm is wat iemand met een camera op het hoofd ook ziet op dat moment. Door jouw aanwijzingen beweegt deze persoon door de omgeving, interacteert met objecten of vecht met zombies. Iedereen die willekeurig aan deze persoon gekoppeld wordt kan dus uit de escape room proberen te ontsnappen door het geven van instructies.

Real Life First Person Shooter (Chatroulette version) - YouTube 2015-08-23 13-42-05

Chatroulette heeft de reputatie dat je kerels ziet die met hun edele delen aan het spelen zijn dus de nodige terughoudendheid is er wel bij alle personen. Als ze eenmaal doorhebben wat ze kunnen en dat hun instructies live opgevolgd worden zie je bij iedereen het plezier en de spanning. De makers hebben aan leuke effecten en audio gedacht om het nog echter te maken voor de kijker. Je bent dus zelf verantwoordelijk om uit de escaperoom te komen.

Als je het leuk vindt hebben de makers ook een behind the scenes video gedeeld. Hier zie je hoe ze tot het eindresultaat kwamen om deze escaperoom beleving te maken.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest