Oriënt Express: gratis escaperoom voor thuis van Backspace Escape Rooms

april 3, 2020 | Nieuws | Karin Goumans

Ook Backspace Escape Rooms in Amsterdam heeft niet stil gezeten. Ook zij komen met een leuk gratis escaperoom spel voor thuis: Oriënt Express The Secret Documents. Een gratis spel wat je dus ook lekker thuis aan de keukentafel kunt spelen. Het spel is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 9 jaar en ouder. Spelen kinderen alleen dan is het spel vanaf 12 jaar. De puzzels zijn vooral gemaakt voor volwassenen dus kinderen zullen iets langer bezig zijn! Volwassenen zijn er ongeveer 30 tot 45 minuten mee bezig.

Waarom is deze escaperoom voor thuis ontwikkeld?

Deze escaperoom voor thuis hebben de eigenaren van Backspace ontwikkelt voor haar klanten die de fysieke escaperoom Oriënt Express kwamen spelen. Door de coronacrisis moest ook Backspace Escape Rooms haar deuren sluiten. Ze vonden het vreselijk om haar deuren te sluiten en niks meer aan te kunnen bieden aan haar klanten dat wij gesloten zijn. Toen zijn ze op het idee gekomen om deze escaperoom voor thuis gratis aan te bieden voor al haar klanten, volgers en alle liefhebbers van escaperooms.

‘Het is natuurlijk nooit hetzelfde als een echte escape room, maar wij hopen dat het wel een leuk tijdverdrijf is voor mensen.’ Aldus Diederik, de eigenaar van Backspace.

Waar gaat het spel over?

Binnenkort zullen jullie vertrekken met de Oriënt Express. Vanwege deze dringende zaak heb ik jouw naam en adres gekregen van een van je reisgenoten. Wij hebben onlangs een verlaten koffer aangetroffen met daarin een aantal enveloppen. Op deze enveloppen stonden jouw naam en die van jouw reisgenoten. Onderaan de brief die je ontvangen hebt vind je de inhoud van jouw envelop. Ik vermoed dat het erg belangrijk is dat jullie hier samen over overleggen, want jullie hebben allemaal andere informatie ontvangen. Hoe snel achterhalen jullie het geheime woord?

Wat houdt het spel precies in?

Het spel is gebaseerd op de fysieke escaperoom “Oriënt Express”. Door goed samen te werken en te overleggen over de verschillende documenten moet er antwoord gegeven worden op 3 ‘vragen’. Het doel is achterhalen wat het geheime woord is!

Hoe gaat het precies in zijn werk? En waar kun je dit spel spelen?

Backspace Escape Rooms heeft op haar website een pagina ingericht waar het spel aangevraagd kan worden. Dit is heel makkelijk! Kies met hoeveel spelers je het spel wilt spelen en vul hierna de e-mail adressen van iedereen in. Het spel kan gespeeld worden van 2 tot 6 spelers. Nu kan het natuurlijk een keer zijn dat je toch wat hulp nodig hebt bij het oplossen van de puzzels. Ook daar hebben zij een speciale pagina voor aangemaakt. Er zijn per document 2 hints en een eindoplossing. Ook kun je op deze site controleren of je het juiste antwoord ingevuld hebt!

Aanvragen

Hints & antwoorden

Waardebon

Wil jij straks weer een mooie escape room bij deze locatie spelen? Backspace is achter de schermen hard bezig aan een nieuwe kamer. Je zou ze in deze tijd extra kunnen helpen door middel van een waardebon. Je krijgt extra korting op de waardebon als je deze nu koopt. Je krijgt een code toegestuurd via de mail.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest