Overnachten en escapen in Kamer 1.35 van Hotel New York Rotterdam

juli 16, 2021 | Nieuws | Karin Goumans

Hotel New York in Rotterdam heeft de handen ineen geslagen met Escape Room Designer. Ze hebben de hotelkamer 1.35 omgetoverd tot een escape room en vanaf vrijdag 16 juli is het mogelijk om deze nieuwe escape room te spelen. Wij zijn heel benieuwd!

In de Coronatijd ben je als horeca creatief aan de slag gegaan om toch nog inkomsten te genereren. Op het juiste moment troffen we elkaar en hebben we samen besloten om deze kamer te maken. Het is dus echt een samenwerking. Michel van Jaarsveld, marketing manager Hotel New York

Het is een mobiele escaperoom die geplaatst is in hotelkamer 1.35. Er zijn in de kamer aanpassingen gedaan zodat de hele kamer meedoet met het verhaal en de puzzels. Deze escape room vertelt het verhaal van de voormalige kapitein van de Holland Amerika Lijn en zijn mysterieuze koffer.

Verhaal Kamer 1.35

Marinus de Ruijter was kapitein op de Holland Amerika Lijn. Om de maand kwam hij aan wal in Rotterdam via de naastgelegen Cruiseterminal. Kapitein de Ruijter was een vaste gast bij Hotel New York en verbleef vaak in kamer 1.35. De kapitein checkte altijd eind van de middag in bij Hotel New York. Zo ook 25 jaar geleden. De hotelportiers stonden klaar om te koffer van de kapitein naar boven te brengen en al snel kwamen zij erachter dat de koffer deze keer wel erg zwaar was. De kapitein zag de blikken van de hotelporties en zei snel: “ach heren, ik breng de koffer wel zelf naar boven. Er zitten zoveel belangrijke spullen in.” De kapitein bedankte de hotelportiers en hij nam de koffer mee naar de kamer.
Na drie nachten Hotel New York was het weer tijd om terug te varen naar New York. De kapitein liep naar beneden over de grote blauwe trap om uit te checken. “Dames, ik heb weer heerlijk genoten, alleen dit keer voelde ik de tocht door de kamer trekken en werd ik midden in de nacht wakker van rare geluiden. De kluis stond ook ineens open. Sorry dames ik heb haast, het schip vertrekt bijna, tot de volgende keer!” Hij groette de dames en vertrok via de draaideur naar buiten. Verslagen en vol vragen, bleven de dames van de receptie achter…

Durven jullie onderdeel van dit verhaal te worden om te ontdekken wat er met deze kamer aan de hand is?. Weet jij de raadsels op te lossen uit deze mysterieuze kamer?

Wanneer kunnen we terecht bij Kamer 1.35?

De deuren van Kamer 1.35 zijn vanaf aankomende vrijdag 16 juli geopend van vrijdag t/m zondag. Op deze dagen kies je uit de volgende starttijden: 12.00 uur, 14.00 uur, 16.00 uur, 18.00 of 20.00 uur. De kosten voor de kamer bedragen € 95,00. Kun jij binnen 60 minuten dit mysterie op lossen?

Hotel New York daagt jullie uit!

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest