OWG betaalt 1.3 miljoen euro voor 60% van Escape Room

augustus 1, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

De internationale organisatie Escape Room dat escape rooms exploiteert over de hele wereld is overgekocht door OWG dat nu meerderheidsaandeel van 60% in handen heeft. Escape Room bestaat sinds juli 2013 en heeft inmiddels 15 locaties over de hele wereld. Escape Room verwacht een nettowinst van 1 miljoen over de boekjaren 2016 en 2017. Dit jaar zou dat nog 350.000 euro zijn. Escape Room besteed tusen de 100.000 en 150.000 euro aan een nieuwe escape room locatie afhankelijk van het aantal kamers. Wat vooral op gaat aan nieuw soort puzzels en nieuwe technologie die gebruikt wordt.

World Group Holdings Bhd (OWG) vond dit dermate interessant dat deze een meerderheidsaandeel gekocht heeft. De deal is naar alle waarschijnlijk tegen het eind van het jaar definitief rond. Met de overname hoopt OWG een nieuwe familieattractie aan haar aanbod toe te voegen die door partnerships ook mogelijkheden moet bieden voor eten en drinken bij de escape rooms. Er is 1.3 miljoen euro betaald voor die 60% van de aandelen. Wat zou betekenen dat Escape Room op 2.2M euro geschat wordt. Wat neerkomt op ongeveer 150.000 euro per locatie.

Locaties Escape Room

De locaties van Escape Room zijn op dit moment Melbourne (Australië), Talinn (Estland), Bangalore (India), Boekarest (Roemenië), Bangkok (Thailand), Machester (Verenigd Koninkrijk), Ho Chi Minh (Vietnam) en 7 in Maleisie.  Ze zijn ook al in onderhandeling om meer vestigingen in het Midden-Oosten en Europa te krijgen. Voor escape rooms in China en Zuidoost-Azië zouden ook al gesprekken gaande zijn. Hier is verder nog niets over bekend.

Escape Room niet in Nederland

In Nederland kennen we geen escape rooms die onder de naam Escape Room franchise actief zijn. Een vergelijkbaar bedrijf als Escape Room kennen we hier in Nederland wel. Dat is namelijk The Escape Hunt Experience. Deze heeft 35 escape room locaties wereldwijd. Er zijn 2 escape rooms in Nederland die werken onder de vlag van The Escape Hunt. The Escape Hunt Amsterdam en The Escape Hunt Gr0oningen. Binnenkort krijgen we een derde Escape Hunt in Eindhoven er bij. Wij kennen geen enkele escape room in Nederland die dit budget heeft gespendeerd aan hun escape room. Jij wel?

Bron: The Sun Daily

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest