Prison Escape Online: Help op afstand een onschuldige man bevrijden uit de gevangenis

juli 17, 2020 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Prison Escape kennen we van de ervaring waarbij je als gedetineerde 3 uur te tijd hebt om uit een gevangenis moet ontsnappen. 80 acteurs maken dit interactief theaterspel levensecht en zorgen ervoor dat je een avond beleeft die je niet snel zal vergeten. Ooit gestart in Rotterdam, inmiddels is het in Breda en Doetinchem te spelen. Door corona heeft de organisatie achter Prison Escape met elkaar een nieuw soort beleving gerealiseerd, volledig op afstand te spelen. De oude Koepelgevangenis in Doetinchem staat hierbij centraal in de online beleving van de makers van Prison Escape.

Prison Escape Online

Deze interactieve beleving is dus naast offline, nu ook online te spelen. Escape Rooms Nederland heeft tijdens de brainstorm meegeholpen om te kijken hoe je op een innovatieve manier tijdens corona een hoogwaardige beleving kan neerzetten. De beleving Prison Escape Online is een hoogwaardige beleving geworden die je overal ter wereld zou kunnen spelen. Erg mooi hoe het team van Prison Escape zo hard gewerkt hebben om dit voor elkaar te krijgen.

Prison Escape komt in deze coronatijden met een online spel dat je vanuit je woonkamer kan spelen. De bedoeling is dat je samen een onschuldige man Yuri Koblenko moet zien te bevrijden. Samen met jouw handlangers proberen het gevangenissysteem te kraken om zo een onschuldige man te bevrijden uit de gevangenis. Je krijgt een live verbinding met de gevangenis waar je als team de juiste informatie van andere gedetineerde moet zien te achterhalen. Samenwerken is hierbij essentieel. Het spel maakt ook bij deze online variant gebruik van echte acteurs waardoor de beleving nog geloofwaardiger wordt.

Als jij een computer of laptop hebt met een webcam, een headset met microfoon en een goede en werkende internetverbinding ben je klaar om te proberen om Yuri te bevrijden. Speel samen met zeven personen tegelijkertijd. Kosten zijn 129 euro per spel en een spelduur van ongeveer 45 minuten. Prison Escape Online is geschikt voor deelnemers vanaf 16 jaar of ouder. Prison Escape Online staat garant voor een unieke ervaring waarbij je spanning, sensatie, actie en enthousiasme gaat voelen!

Onze ervaring met Prison Escape Online

We hebben met veel plezier deze ervaring mogen ervaren (disclaimer: gratis) en hebben echt iets beleefd wat je niet snel nogmaals zult ervaren. Je voelt je echt in de gevangenis waarbij jouw input en keuzes direct invloed hebben op het spel. Wat ontzettend moeilijk is als iedereen op afstand ‘meekijkt’. Enige wat we lastig vonden is dat het feit dat het maar 45 minuten duurt. Dit zou minimaal 75 minuten moeten duren wil je alle technische problemen, het wennen aan commando’s en de echte spanning duidelijk naar voren laten komen. Ik heb begrepen dat het team hier nog druk aan bezig is om dit te kunnen verbeteren.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest