Proef, beleef en ontrafel het Bier Mysterie

juli 16, 2021 | Nieuws | Karin Goumans

Een tijdje geleden schreven we een leuk artikel over Unlock the Bottle ‘De Verloren Wijn’. Een mooie samenwerking tussen Marvin van Escaperoom Time Utrecht, Mariska van FunInFunction en Maarten van Meerbubbles.nl. Ze hebben hun kennis gebundeld en zo is Unlock the bottle ontstaan. Een thuis escape spel dat draait om gezelligheid, samen zijn en puzzelen.

Na het succes van ‘De Verloren Wijn’ heeft Unlock the Bottle enkele maanden terug ook haar tweede spel uitgebracht: ‘Het Bier Mysterie’. Dit thuismysterie draait om de vraag waarom Romeinen vroeger bier dronken in plaats van wijn en bevat 5 speciaalbieren van Maximus Brouwerij. Deze speciaalbieren zijn integraal onderdeel van het spel en ze moeten geproefd worden om de code, waar de laatste fles mee afgesloten is, te kunnen kraken.

Proef, ruik en beleef

Ook bij dit thuis escape spel moet je weer al je zintuigen gebruiken om dit spel tot een succes te laten zijn. Proef, ruik en beleef. Ga samen de uitdaging aan, werk goed samen en combineer de verschillende materialen met het proeven van de 5 speciaalbieren. De bieren uit het pakket variëren in smaak en karakter en zullen geschikt zijn voor de diehard bierliefhebbers maar ook voor mensen die maar heel af en toe genieten van een biertje.

Het Bier Mysterie kun je spelen met een groep t/m 4 personen. Tijdens het spelen verbreed je spelenderwijs je kennis over bier. Zet alle biertjes koud, zet je zintuigen op scherp en speel wanneer het jou uitkomt.

Het Mysterie

Al jaren zijn archeologen op zoek naar een antwoord op Het Bier Mysterie! Wat is het geheim achter de vergrendelde bierflessen? Waarom dronken de Romeinen in Nederland bier en geen wijn? En welke geheimen bevat het opgegraven pakket?

Koji Mizoguchi, president van het WAC (World Archaeological Congress) heeft dringend hulp nodig van puzzelaars en bierliefhebbers om het onderzoek voort te zetten. Hebben jullie het in je mars om het Bier Mysterie op te lossen?

Beleef een hoppig groepsuitje op je eigen plek en moment! Het enige wat je zelf nog nodig hebt zijn de glazen…

Hoelang duurt het voordat ik het Bier Mysterie in huis heb?

Unlock the Bottle verzend elke maandag en woensdag de bestellingen die uiterlijk de voorgaande dag voor 20:00 zijn binnengekomen. Je kunt het pakket ook afhalen. Dit kan elke maandag, woensdag en vrijdag tussen 10:00-17:00 bij VR Escaperoom Time.

Als laatste hebben we nog een leuk nieuwtje van de makers wat we mogen delen met jullie Ze zijn namelijk ook druk bezig met hun derde spel. Dit keer gericht op kinderen van 6-10 jaar: Het Limonade Experiment. Wij zijn heel benieuwd en kunnen niet wachten om dit nieuwe spel met onze zoon van 7 jaar te spelen.

Eind volgende week gaan wij proberen om het Bier Mysterie op te lossen. Houd onze site en socials in de gaten om te ontdekken of het ons gelukt is en wat we ervan gevonden hebben.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Pin It on Pinterest