Purmerend krijgt eigen escape room

oktober 2, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Een nieuwe escape room is elke keer weer een aanwinst voor alle escape rooms in Nederland. Ditmaal is er een nieuwe escape room geopend in Noord-Holland. De 18de alweer. Purmerend heeft sinds deze maand een eigen escape room. De escaperoom van Tamira Steelink (26) is de eerste van Purmerend. Naar eigen zeggen gebeurde er niet zo veel in Purmerend dus was het een logische keus om een escpae room te beginnen toen Tamira hoorde dat de huurder van het pand haar contract wilde opzeggen.

“Het fenomeen escape room is al jaren in opmars. In Amsterdam zijn er verschillende locaties, in Alkmaar is een escape room en nu dus ook in Purmerend.”, aldus Tamira.

In escaperoom ‘The Classroom’ kom je terecht in een klaslokaal vol met geheimen. De escape room ziet eruit als een echt klaslokaal. Er zijn schooltafels opgesteld, er is een krijtbord en er staan verschillende kasten. Echt, wie als volwassene binnenstapt, denkt meteen terug aan de tijd dat hij of zij leerde schrijven en rekenen. De kamer is dubbel aanwezig, wat inhoudt dat teams tegen elkaar kunnen spelen. Tamira is niet vreemd van escape rooms. Haar zakenpartner, Remco Witberg, heeft escaperooms in Breda, Case 48 en Flight 48. Daarnaast heeft ze zelf ook verschillende escape rooms gespeeld waaronder in Rotterdam en Breda. De kennis van escape rooms is dus in overvloed aanwezig. Dat belooft dus een mooie escaperoom te worden.

“Wanneer je gaat karten, ben je op jezelf aangewezen. Maar in een escape room gaat het om samenwerken. Elkaar versterken op weg naar een ontsnapping. En dat in een ‘real life’ setting. Je kunt ook tegen elkaar spelen. Want welke groep ontsnapt er het snelst?”

Meer informatie over Escape Room Purmerend.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest