Puzzelpost gaat internationaal en wordt Diorama

september 28, 2021 | Nieuws | Karin Goumans

Waar kennen we Puzzelpost van?

We hebben al eerder geschreven over Puzzelpost. Puzzelpost maakt verhalen waar je helemaal in opgaat. Elk pakket is een schat van vergeelde kranten, handgeschreven brieven en levensechte documenten vol puzzels, codes en geheimen. Deze documenten worden thuisgestuurd en de spellen zijn geschikt voor liefhebbers van thrillers en escaperooms, of voor als je een bijzonder cadeau voor een dierbare zoekt.

Het Boekanier Dossier was in 2016 het eerste product van Puzzelpost, het bedrijf van ondernemer en spellenmaker Ruud Kool. Ook werkte Ruud samen met bestsellerauteur Suzanne Vermeer aan Lentevuur, een thriller die begin 2020 uitkwam vergezeld van exclusieve puzzels.

Inmiddels kent het avontuur van het Boekanier Dossier 3 delen.

  • Deel 1: Het Boekanier Dossier
  • Deel 2: Het Medusa Rapport
  • Deel 3: Het Wildeman Geheim

Puzzelpost gaat internationaal onder nieuwe naam ‘Diorama’

DIORAMA lanceert ‘The Vandermist Dossier’ op Kickstarter. Met de lancering van het eerste internationale spel, verandert Puzzelpost van naam: DIORAMA. Het project gaat vandaag op 28 september live en Ruud hoopt genoeg geld op te halen om het spel zowel in het Engels als in het Nederlands uit te brengen.

The Vandermist Dossier project begon als de Engelse vertaling van Het Boekanier Dossier, maar is uitgegroeid tot iets veel groters. Elk element is vanaf de grond opnieuw ontworpen, er zijn twee compleet nieuwe puzzels toegevoegd en het verhaal is herschreven en bewerkt met de hulp van de geweldige Manda Whitney (bekend van Room Escape Divas).
Hoewel The Vandermist Dossier een ‘standalone’ ervaring is, heeft de originele Nederlandse versie twee vervolgen. Als dit project het goed doet is Ruud van plan om deze ook te vertalen en te herontwerpen voor 2022.

The Vandermist Dossier

Amsterdam, 1979. De 19-jarige Abigail Vandermist is amateurdetective en hoopt in de voetsporen van haar vader te treden. Wanneer haar onderzoek haar naar het piepkleine dorpje Listenburg leidt, hebben zij en haar zus Helena een bittere ruzie voordat ze vertrekt. Toch laat ze een spoor van aanwijzingen achter voor Helena om te volgen.
Wat heeft ze ontdekt? Wie heeft haar ontdekt? En wat heeft dit alles te maken met het werk van haar raadselachtige vader?

Wat ontzettend fijn is, is dat dit puzzelspel volledig analoog is. Duik steeds dieper in het verhaal door middel van krantenknipsels, emotionele brieven en een pad op de geïllustreerde kaart… Met elk ontcijferd bericht vind je nieuwe aanwijzingen voor de volgende puzzel.
Er zijn geen regels. Geen tijdslimiet. Geen enveloppen met de tekst “Maak me niet open voordat je X hebt opgelost.” Elke puzzel heeft een logische plek in het verhaal. Je hebt alles wat je nodig hebt als je maar weet hoe je moet kijken.

The Vandermist Dossier is ontworpen voor één of twee speelsessies. De gemiddelde speelduur is 150+ minuten. Ervaren puzzelliefhebbers zijn misschien sneller, maar zullen nog steeds genoeg details vinden om zich in te verdiepen, zowel in het verhaal als in de materialen.

Wij hebben alle spellen van Ruud al gespeeld en zijn daarom heel enthousiast. We kunnen niet wachten om ‘The Vandermist Dossier’ te gaan spelen! Steun dit mooie project en meld je aan om niks te missen.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest