Puzzelpost komt met nieuw project ‘Blazing Trails’

maart 2, 2021 | Nieuws | Karin Goumans

Puzzelpost zijn raadselachtige brieven en postpakketen. We kennen Puzzelpost van het Boekanier Dossier. Inmiddels kent het avontuur van het Boekanier Dossier 3 delen.

  • Deel 1: Het Boekanier Dossier
  • Deel 2: Het Medusa Rapport
  • Deel 3: Het Wildeman Geheim

Nu komt Ruud Kool, bedenker en eigenaar van Puzzelpost, komt met een gloednieuw project.

Blazing Trails: What remains of Smoky Lake Sleepaway Camp 1995

Blazing Trails: What remains of Smoky Lake Sleepaway Camp 1995 is een levensecht thuismysterie zoals je van Puzzelpost gewend bent, maar het is nog zo veel meer. Ruud heeft alles op alles gezet om een intiem en meeslepend verhaal te vertellen, met personages en een setting die echt tot leven komen terwijl je speelt.

Blazing Trails speelt zich af op een traditioneel zomerkamp, diep in de naaldbossen van Washington. De zomer is bloedheet en staat bol van activiteiten en tradities, maar Amanda (11) kijkt met weerzin op tegen de lange weken die nog voor haar liggen. Ze mist haar ouders en wordt buitengesloten door de andere meisjes in haar cabin. Gelukkig heeft ze haar dagboek, waar ze elke nacht in schrijft.

Alles verandert wanneer ze Daniel en Tiffany leert kennen, twee geeks met een taperecorder en een missie: uitpluizen wie verantwoordelijk is voor de hilarische pranks ten koste van pestkop Jennifer. Het is het begin van een groot avontuur en een hechte vriendschap.

Over de rookpluim aan de horizon hoeven de campers zich geen zorgen te maken; volgens de Whatcom County Fire District chief komen bosbranden vaker voor in deze streek. De oorzaak is nog niet gevonden, maar de wind staat gunstig.
Voorlopig…

Blazing Trails komt tegelijkertijd uit in het Engels en het Nederlands.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Puzzelpost-blazing-1024x683.jpg

Samenwerking

Dit keer is Ruud een samenwerking aangegaan met een audioteam, een professionele auteur (stay tuned) en het kunstenaarscollectief ‘Knetterijs’.

Dit nieuw project van Puzzelpost is bedoeld voor twee goedgevulde speelavonden en werkt grotendeels op dezelfde manier als de bestaande spellen. Uiteraard zit het vol met levensechte stukken, rechtstreeks uit de jaren `90: een dagboek, een klaparmband, een cassettebandje, flippo’s, een wandelkaart, een pakje kauwgum, een zaklamp, etc.

Wanneer kunnen we dit spel verwachten?

Deze spellen kosten natuurlijk veel tijd om te maken. Het Wildeman Geheim kwam uit in november 2019! Dit is zo’n ambitieus project dat Ruud meerdere keren helemaal opnieuw zijn begonnen voor hij eindelijk tevreden was over de richting. Hij is heel trots om Blazing Trails nu te kunnen aankondigen, maar het spel is nog niet klaar.

Blazing Trails wordt deze zomer 2021 op Kickstarter gelanceerd. Er staat al een pagina klaar: je kunt je hier aanmelden om bericht te krijgen wanneer ze live gaan. Zeker doen! Hoe meer mensen interesse tonen, hoe groter de kans dat de campagne opvalt en een vlucht neemt!

Dit is de eerste internationale titel van Ruud en daar komt veel bij kijken! De komende tijd kun je nog meer groot nieuws verwachten.

Wij houden Ruud zeker in de gaten en zijn heel erg benieuwd naar zijn nieuwste project. We waren al erg enthousiast over zijn eerdere puzzelpost projecten en zullen hem zeker op de voet gaan volgen. Succes Ruud!

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest