Q-escape room keert voor de derde editie terug bij Qmusic

december 2, 2021 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Yes! De Q- escape room is weer terug met een derde editie. Qmusic-dj’s Mattie Valk, Marieke Elsinga en Domien Verschuuren laten zich 15 december 2021 voor de derde keer opsluiten in de Q-escape room. Dit jaar gaat ook Bram Krikke de uitdaging aan.


Bram vertelde woensdag aan Mattie, Marieke en Domien in de ochtendshow: “Ik heb een aantal keer een escape room gedaan en ik weet dan echt niet waar ik moet beginnen. Ik ga nog even alles terugluisteren van de afgelopen twee seizoenen. En ik ben ook al gewaarschuwd voor jullie. Mensen zeiden: die zijn helemaal gek!”

Opgesloten voor onbepaalde tijd

Een dag, een week of misschien wel tot na de kerst. De dj’s mogen pas naar buiten als ze de muzikale code kraken en ook dit jaar hebben ze jullie hulp hierbij heel hard nodig. Vorig jaar lukte het de dj’s pas na vier dagen om te ontsnappen. Tijdens de eerste editie duurde het 72 uur voordat ze alle codes wisten te kraken.

De dj’s krijgen ieder een ultrakort fragment van een hit uit de rijke geschiedenis van de Top 40. De enige manier om uit de escape room te komen, is het raden van de juiste titel en de artiest, de oplossing van de muzikale code. Ook dit jaar bevinden zich allerlei puzzels in de Q-escape room die de dj’s dichterbij de oplossing brengen.

Speel mee en help de dj’s ontsnappen

Het principe is hetzelfde zoals andere jaren. Elke dag tussen 06.00 en 20.00 uur wordt er live radio gemaakt vanuit de Q-escape room. Mattie, Marieke, Domien en Bram verblijven continu in de escape room, ze eten en slapen er dus ook.

Op vaste momenten gedurende de dag mogen de dj’s een gok wagen. Hebben ze hun hits allemaal goed? Dan mogen ze de Q-escape room verlaten. Maar klopt het niet of staan de antwoorden niet in de juiste volgorde, dan moeten ze wachten op de volgende ontsnappoging.

Ondertussen moeten zij puzzels doen om dichter bij de antwoorden te komen. En daarbij komen jullie als luisteraars goed van pas! Speel mee en help de dj’s ontsnappen uit deze Q-escape room. Samenwerken is essentieel in een escape room. Samen gaan we de uitdaging aan! We zijn benieuwd of ze dit jaar hun snelste tijd weten te behalen.

Bron: Qmusic/BM

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest