Qmusic sluit 14 december dj’s weer op in escaperoom

december 11, 2020 | Nieuws | Karin Goumans

Yes! Er komt een tweede editie van de Q-Escape Room. Op 14 december laten dj’s Mattie Valk, Marieke Elsinga en Domien Verschuuren zich opnieuw voor onbepaalde tijd opsluiten.

Na de eerste editie in 2019 gaan Mattie, Marieke en Domien weer het escaperoom huis in en dit keer nemen ze nog iemand mee… Ook collega Kai Merckx gaat dit jaar de uitdaging aan. Tijdens de eerste editie kwamen Mattie, Marieke en Domien na 72 uur vrij.

Jouw hulp is nodig

Vanaf maandag 14 december worden Mattie, Marieke, Domien én Kai opgesloten in de Q-escape room. Ze maken daar tussen 06:00 en 22:00 uur radio, net zo lang tot ze bevrijd worden. En dat is waar ze jouw hulp bij nodig hebben. Ieder uur horen de Q-dj’s op zender een superkort fragment van een hit die ooit in de Top 40 heeft gestaan. Ze krijgen ieder hun ‘eigen’ hit toegewezen en de vier hits zijn samen de ‘muzikale code’. 

,,In een vlaag van verstandsverbijstering hebben we met z’n drieën gezegd: leuk, doen we nog een keer”, grapt Domien over zijn deelname aan het spel. 

Op drie vaste momenten per dag krijgen Mattie, Marieke, Domien en Kai de kans om hun titel en artiest te raden. Hebben ze hun hits allemaal goed? Dan mogen ze de Q-escape room verlaten! Maar klopt het niet of staan de antwoorden niet in de juiste volgorde, dan moeten ze weer wachten op het volgende invoermoment. 

,,We weten niet wat het gaat worden, wel dat we er pas uit mogen als alle codes zijn gekraakt. Dat kan dus pas na een week zijn,”, aldus Marieke.

Kraak de code

Een escaperoom is natuurlijk geen echte escaperoom zonder puzzels. Ook in de Q-escape room zitten deze overal verborgen. Mattie, Marieke, Domien en Kai kunnen dus op alle plekken in het huis puzzels vinden voor hun Top 40 hits. Het zijn wel echte doordenkers, dus ze kunnen je hulp goed gebruiken! Een escaperoom draait immers om samenwerken. En daarom mogen de vier dj’s alles inzetten wat binnen hun macht ligt om te ontsnappen: hulp van luisteraars, collega’s, artiesten en vooral hulp van elkaar. Let’s escape!

Speel mee en help de Dj’s ontsnappen

Vanaf 14 december vind je op deze pagina de antwoorden die de dj’s hebben gegeven. Ook word je vanaf die maandag op de hoogte via een speciale liveblog. Vanaf nu kan je je in de Q-app inschrijven voor de speciale pushberichten.

De dj’s worden dit jaar voor het betreden van de escape room getest op het coronavirus en leven daarna in isolement. Domien ligt daar al een paar weken wakker van. ,,Ik heb daar nachtmerries over.” Marieke steekt hem vast een hart onder de riem. ,,Daar heb ik me wel overheen gezet, want aan de andere kant van dat wattenstaafje ligt: knuffelen met jullie.”

Speel mee en help de Dj’s ontsnappen!! Het is pas afgelopen als de code is gekraakt!

Bron: https://qmusic.nl/acties/q-escape-room-2020

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Pin It on Pinterest