Race to Escape: Escape Room spelshow op TV

juli 6, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Als willekeurige voorbijganger van de straat geplukt worden en kans maken op 25.000 euro. Enige wat je moet doen is binnen een uur uit een escape room komen. Vanaf 25 juli wordt er op Science Channel afleveringen uitgezonden van Race to Escape, waarin 2 teams van 3 de kans krijgen om uit een escape room te ontsnappen. Hoe gaaf is dat?!

UPDATE:
Inmiddels zit het eerste seizoen van Race to Escape er op.
Bekijk hier onze artikelen over elke aflevering.
Aflevering 1: Kantoor
Aflevering 2: Restaurant
Aflevering 3: Bar
Aflevering 4: School
Aflevering 5: Garage
Aflevering 6: Kapper

Elke aflevering van Race to Escape beschikt over een geheel andere omgeving, variërend van een 1960 Barbershop compleet met kapper stoelen en wastafels tot een fraai ingericht Chinees restaurant. Echter, alle kamers hebben twee dingen gemeen: geen ramen en een enkele deur met vijf gigantische sloten, die elk alleen kunnen worden geopend door het oplossen van puzzels. De twee teams moeten in een uur vijf verschillende puzzels en uitdagingen oplossen om zo 25.000 euro te kunnen winnen.

Discovery Channel geeft aan dat Race to Escape waarschijnlijk aan het eind van dit jaar pas in Nederland uitgezonden gaat worden op Discovery Science.

Wanneer komt dit naar Nederland? BNN zou prima partij zijn om dit op te pakken. Wij helpen graag mee!

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest