Redenen om als (bedrijfs)uitje een escape room te bezoeken

juni 11, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Het concept ‘real-life escape room’ ontstond rond 2011 en pas sinds enkele jaren zijn escape rooms ook in Nederland te vinden en worden ze in ons land steeds populairder. Geen idee wat een escape room precies is? Een escape room spel speel je altijd in een groep en daarom kun je het spelen als (bedrijfs)uitje. Het is nog vrij nieuw en daarom denk je misschien er niet als eerste optie aan, maar het is zeker de moeite waard om het te doen met je collega’s of vrienden, en de redenen daarvoor vind je hier.

1. Het is veel spannender dan de bioscoop of dierentuin

De bioscoop of de dierentuin is leuk om met zijn allen naartoe te gaan, maar op den duur kan het wat gaan vervelen omdat je je in een normale omgeving bevindt. In een escape room beleef je die horrorfilm uit de bioscoop in het echt: je wordt opgesloten in een mysterieuze, enge, spooky kelder of kamer en het spel draait om een eng verhaal, waardoor je meer koude rillingen zult ervaren dan welk ander uitje ooit zou kunnen veroorzaken. De adrenaline zal door je lijf stromen naarmate de tijd vordert, en dat is een stuk spannender dan bowlen met zijn allen. Een escape room spel zal je daardoor minder snel vergeten. Je leert je collega’s ook veel beter kennen omdat je echt samen moet werken. Je ware aard komt in een escape room naar boven.

2. Je bent écht iets aan het doen

Een escape room spel is meestal flink inspannend omdat je veel moet nadenken en snel moet handelen vanwege de tijd. Na afloop zal dit je een opgelucht en voldaan gevoel geven, net als bij de rest van je team, en is leuk als afwisseling als jullie meestal met elkaar vergaderen of film kijken en daarbij niet bewegen. Je moet echt aan de slag om uit de kamer te kunnen ontsnappen, en iedereen zal mee moeten helpen, wat ervoor zorgt dat je lekker in beweging komt. Het is geen passieve activiteit en de nodige adrenaling zal door je lichaam gieren.

3. Het is een groepsactiviteit en iedereen helpt elkaar

Er zijn veel activiteiten mogelijk om met een groep te doen, maar bij een escape room is de groepsactiviteit anders: bij de meeste groepsactiviteiten speel je toch ieder voor zich, en bij een escape room spel moet je elkaar echt helpen om verder te komen. Iedereen zal met elkaar moeten samenwerken om te kunnen ontsnappen uit de kamer, want in je eentje zal het je niet gaan lukken. Dit versterkt de band tussen jou en je teamgenoten, en voor bedrijven is dit een ideaal team-building mogelijkheid, omdat zelfs de grootste vijanden op de werkvloer elkaar nodig zullen hebben. Weer eens wat anders dan boerengolf of mountainbiken :).

4. Je leert jezelf en je groepsgenoten beter kennen

Doordat je in een escape room zoveel moet samenwerken, ontdek je ook wat de goede en minder goede kwaliteiten van je teamgenoten zijn: zo kan een rustig iemand ineens de touwtjes in handen nemen en blijkt die ene collega die altijd teveel op de details let juist heel handig te zijn in het zoeken naar aanwijzingen. Ook ga je dingen bij jezelf opmerken: misschien zie je dat je teveel in de stress schiet of bazig bent, want alle vervelende trekjes vallen in een escape room spel snel op. Als je dit ontdekt hebt, weet je in de toekomst wat je aan je groepsgenoten hebt en waar je zelf tegenaan loopt. Dat kan erg verhelderend werken.

Er zijn nog veel meer redenen om een escape room spel te doen, zoals dat je naar een groot doel toeleeft met je groep: ontsnappen uit de kamer. Enthousiast geworden? Via deze website vind je de escape rooms bij jou in de buurt en welke escape rooms per provincie uitblinken. Veel plezier alvast!

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest