Review Alcatraz, Escape Room Uden

april 25, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Alcatraz; een groepsgevangenis anno 2017

De Keuringsdienst van Kamers is neergestreken in het Noord-Brabantse Uden waar we erg benieuwd waren naar ‘Alcatraz’; één van de vier escape rooms van Escape Room Uden. Wanen we ons echt in de Amerikaanse gevangenis? Misschien dat we Al Capone nog tegen komen…

 

Kamer van instapniveau

Wat ons na de korte introductie direct opvalt is dat de kamer echt van het niveau ‘instap’ is. De puzzels zijn eenvoudig en niet bijster diepgaand. Voor mensen die nieuw zijn met het escape room concept ideaal! Maar, we hadden al snel door dat doorgewinterde escape junkies hier geen voldoening uit zouden halen. Wel moeten we complimenten geven voor het interieur; er is veel aandacht besteed aan het thema ‘Alcatraz’; iets dat we niet vaak zien bij instap-escape rooms.

 

Een ideale groepskamer

Tijdens het puzzelen kwamen we achter een erg groot pluspunt: de kamer is verre van lineair opgebouwd, wat ervoor zorgt dat je -zelfs met grote groepen- allemaal bezig kunt zijn. Daarnaast zijn er veel verschillende puzzels te vinden in de kamer, waardoor er ook voor ieder wat wils is. Beide punten zijn natuurlijk ideaal voor grotere groepen en families. Dit laatste ook aangezien de kamer niet eng is.

 

Geen Alcatraz-gevoel

Er moet wel gezegd worden dat we tijdens het spelen géén Alcatraz-gevoel hadden. De kamer bevat veel puzzels, maar zelden zijn ze in thema met het verhaal. We kunnen ons voorstellen dat spelers die voor een kamer ‘in thema’ gaan, dit als nadelig zullen ervaren.

 

Conclusie

Alcatraz in Uden is geen escape room voor de meer ervaren spelers die gaan voor een perfect doordachte kamer. Dit geeft de eigenaresse zelf ook aan. Wel kunnen we de kamer aanraden aan families (voor ieder wat wils & niet eng), grotere groepen (niet-lineaire puzzels waardoor iedereen bezig kan zijn) & beginners (instapniveau escape room). Ook onze complimenten voor het verrassingselement tegen het einde van de escape room; dit hadden we alledrie niet verwacht en zorgde er zeker voor dat we met een glimlach de kamer verlieten.

Factlist Alcatraz, Escape Room Uden

Locatie

ParkeergelegenheidNee (op loopafstand betaald parkeren)
RolstoeltoegankelijkJa
Sanitaire voorzieningenJa

Service

HorecavoorzieningJa
Voor- en na zitgelegenheidJa
HerinneringNee

Escape room

Fysieke elementenNee
RolstoeltoegankelijkNee

Doelgroep

FamilieLeuke kamer van instapniveau
VriendengroepVeel diverse puzzels waarbij je moet samenwerken
BedrijfsuitjePerfecte locatie met veel extra mogelijkheden
TeambuildingHet samenwerken in deze kamer is belangrijk
Escape room junkiesEen echte beginners-kamer
KinderenPuzzels kunnen wat lastig zijn, en sfeer is kil

Meer informatie over Escape Room Uden. Heb je deze al gespeeld? Laat dan een review achter van Alcatraz.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest